DNO-smell da børsen tok et svalestup

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 859,15 torsdag, etter en nedgang på 1,45 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.608 millioner kroner.Toneangivende Europa-børser endte også i rødt.Britiske FTSE 100 falt 1,1 prosent, tyske DAX 1,7 prosent og franske CAC 40 1,9 prosent.Rødt på Wall StreetBørsen tok et svalestup etter at Wall Street falt markant fra start , utløst av president Donald Trumps tweet om at kineserne har skylden for at en handelsavtale ennå ikke er i boks.- Kina rev i stykker avtalen, skrev Trump.Utspillet, som kom bare timer etter en mer optimistisk tweet, er ingen god opptakt til samtalene som skal gjenopptas i Washington torsdag.- Vi anslår 75 prosent sannsynlighet for at Trump øker tollsatsen på kinesiske varer til 25 prosent. Fra et rent forhandlingsstandpunkt fremstår det å true med høyere toll, for så å trekke det tilbake en uke senere, som svakt, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Kina har varslet en reaksjon hvis amerikanerne skrur opp tollen.På makrofronten kom jobless claims inn på den svake siden, mens handelsbalansen og produsentprisene var omtrent på linje med forventningene. Engroslagrene falt 0,1 prosent, men var ventet uendret.Nok en DNO-smellDen økte spenningen rundt handelssamtalene mellom USA og Kina preger også oljemarkedet.Brent-oljen faller 1,0 prosent til 69,68 dollar, som er ned fra drøyt 70 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 1,5 prosent til 61,21 dollar.På Oslo Børs falt Equinor 2,3 prosent til 181,10 kroner.Aker BP trakk ned én prosent til 252,50 kroner, mens DNO fortsatte ned nye 7,5 prosent til 16,47 kroner etter gårsdagens fall i kjølvannet av skuffende kvartalstall .REC Silicon straffetBlant de mest omsatte markerte Nel seg negativt, med å falle 5,4 prosent til 8,00 kroner på dagens nest høyeste volum i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall . Selskapet leverte ikke den forventede veksten på topplinjen, men har til gjengjeld en rekordhøy ordrebok.Storebrand falt 2,4 prosent til 67,68 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall . Sparebank 1 Markets har ifølge TDN Direkt svart med å nedgradere aksjen til nøytral, mens DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling.Yara gikk tilbake 2,4 prosent til 359,50 kroner.Resultatsesongen fortsetter å prege bildet, og REC Silicon utmerket seg negativt ved å falle 6,1 prosent til 68,7 øre.Pareto Securities karakteriserer estimatene og utsiktene som usikre, som følge av nettopp handelskonflikten mellom USA og Kina.Alle dagens tallfremleggere her. Norwegian så rødtTGS utmerket seg positivt, og steg 2,5 prosent til 226 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall i tråd med forventningene . I løpet av dagen kjøpte toppsjef Kristian Johansen aksjer i selskapet for en halv million kroner.Hexagon Composites var et annet lyspunkt, og fortsatte oppgangen med nye 2,1 prosent til 43,50 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall .Analytiker Mikkel Nyholt i Carnegie uttalte til TDN Direkt i går at han ser pen oppside i aksjen .Orkla og Mowi gikk også motstrøms torsdag, og steg hhv. 1,5 prosent til 74,16 kroner og 0,3 prosent til 191,80 kroner.Norwegian har varslet mulige oppsigelser av piloter på Gatwick utenfor London, og aksjen reagerte ned 4,5 prosent til 38,65 kroner.Bank fikk bankTaperlisten toppes av Otello Corporation, som trakk ned 14,4 prosent til 11,90 kroner.Prosafe fulgte nærmest på minus 13,4 prosent til 13,60 kroner, mens Merkur Market-noterte Lifecare falt 10,0 prosent til 1,80 kroner.Komplett Bank tapte mer i 1. kvartal, og ble straffet med 6,6 prosent kursfall til 12,48 kroner.Pareto varsler at meglerhuset vil ta sine estimater betydelig ned i kjølvannet av rapporten.Idex falt 8,0 prosent til 3,40 kroner etter sine kvartalstall , mens Targovax falt 3,8 prosent til 6,35 kroner etter å ha lagt frem et større underskudd i 1. kvartal .InterOil gikk tilbake 7,1 prosent til 3,42 kroner etter en produksjonsoppdatering .Revansj i laksI andre enden finner vi Merkur Market-noterte Sino Agro Food, som endte opp 11,2 prosent til 1,39 kroner.Nærmest fulgte Havyard på pluss 7,7 prosent til 7,00 kroner og en annen Merkur Market-aksje - Induct - på pluss 7,1 prosent til 7,50 kroner.Scottish Salmon Company revansjerte seg etter gårsdagens kraftige korreksjon, og spratt opp 5,7 prosent til 23,35 kroner.Korreksjonen kom riktignok etter syv strake dager med oppgang i kjølvannet av en oppdatering for 1. kvartal.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også