Doblet resultatet – analytiker spår kursoppgang

SpareBank 1 Østlandet har i dag lagt frem tall som viser at selskapet fikk et resultat etter skatt på 757 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 314 millioner kroner i tilsvarende periode i 2018.Resultat per egenkapitalbevis ble 4,50 kroner, opp fra 1,97 kroner. Samtidig kunne vi lese at banken fikk netto renteinntekter på 508 millioner kroner og hadde en egenkapitalavkastning på 21,2 prosent, sammenlignet med 495 millioner og 9,9 prosent for et år siden. Ekstraordinære inntekter trekkes frem hovedårsaken til den sterke resultatveksten. Her finner du kvartalstalleneNils Christian Øyen i SpareBank 1 Markets gjentar sin kjøpsanbefaling. Han minner om at banken prises til 0,9 pris/bok, samtidig som ledelsen bør greie å levere en avkastning på egenkapitalen på nærmere 11 prosent på lang sikt.For å få det til må kostnadseffektiviteten forbedres betydelig.Øyen setter kursmålet til 103 kroner.I skrivende stund omsettes SpareBank 1 Østlandets egenkapitalbevis for 85,80 kroner, opp 0,82 prosent. Det betyr at årets avkastning hittil er på 8,57 prosent.For at kursmålet skal innfris, må SpareBank 1 Østlandet klatre ytterligere 20 prosent.