Elon Musk vil kjøpe Tesla-aksjer for 87 millioner kroner

Tesla håper å hente rundt 20 milliarder kroner i kapital gjennom salg av egne aksjer og obligasjonslån. Elon Musk vil selv kjøpe aksjer for 87 millioner kroner.

Det amerikanske elbilselskapet presenterte i forrige uke et overraskende stort underskudd på rundt 6 milliarder kroner for årets første kvartal.Torsdag la Tesla fram en todelt plan for å hente inn ny kapital gjennom obligasjonslån og salg av ordinære aksjer i en emisjon. Selskapet håper det vil gi en total bruttogevinst på rundt 20 milliarder norske kroner, før avslag og utgifter.I forrige resultatrapport meldte Tesla at selskapets kontantbalanse hadde krympet med 13 milliarder til 19 milliarder kroner siden desember. I årets tre første måneder stupte salget med 31 prosent.Tesla-sjef Musk regner med nok et underskudd i neste kvartal, men håper selskapet vil gå i pluss igjen i tredje kvartal. Underskuddet kom etter at Tesla i andre halvdel av fjoråret gikk i pluss to kvartaler på rad, for første gang i selskapets 15 år lange historie.Tesla har tapt over 50 milliarder kroner siden selskapet satte seg fore å revolusjonere bilindustrien. Men Musk ser for seg en innbringende framtid delvis drevet av en drosjetjeneste bestående av selvkjørende elbiler.Tesla-aksjen stiger 2,5 prosent i ordinær handel på Wall Street torsdag.Les også: - Vi tror Tesla trenger å hente 3 milliarder - og det kan bli mer(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også