<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor stanser produksjonen på Statfjord A-plattformen

I 2022 stanser produksjonen på oljeplattformen Statfjord A etter 43 år, opplyser Equinor. Plattformen er en av de eldste plattformene på norsk sokkel.

    Publisert 2. mai 2019 kl. 10.32
    Oppdatert 2. mai 2019 klokken 10.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord

    Opprinnelig skulle plattformen stenges i 1999, men har siden da blitt oppgradert en rekke ganger noe som har forlenget dens levetid, opplyser Equinor .Men i 2022 er det slutt. Plattformdekket skal da leveres til Kværners verft på Stord, der det ble bygget på 1970-tallet, hvor det skal hogges opp.Excalibur Marine Contractors, et selskap i Allseas-gruppen, er tildelt kontrakten om fjerning og opphogging av plattformen.Gjennom dette er Kværner er tildelt en kontrakt for demontering og gjenvinning av dekket til plattformen. Målet er å gjenvinne mer en 98 prosent av materialene til nye formål, opplyser Kværner.Plattformdekket veier hele 48.000 tonn og skal fjernes fra betongbeina i ett enkelt løft av Allseas-fartøyet Pioneering Spirit.– Fartøyet har gjort en strålende jobb for oss med å installere tre av fire plattformdekk på Johan Sverdrup, nå skal de vise styrken sin i den andre enden av et oljefelts livsløp, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser i Equinor.Siden oppstart 24. november 1979 har Statfjord-feltet produsert over fem milliarder fat olje og gass til en samlet verdi av over 1.500 milliarder kroner, opplyser Equinor.(©NTB)