Ett aksjetips fra Clarksons Platou

Eivind Yggeseth

Analytikerne i Clarksons Platou tar grep og oppjusterer.

Clarksons Platou oppjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på Frontline til 11 dollar fra tidligere 9, og gjentar kjøpsanbefalingen, skriver TDN Direkt.«Denne uken nådde Frontline vårt kursmål på 9 dollar og priser nå inn om lag 113 millioner dollar per resalg VLCC-nybygg mot meglerpriser på 93 millioner dollar. Vi tror denne verdsettelsen er fair i et VLCC-spotratemiljø på 53.000 dollar per dag», heter det fra analytikerne.På den andre siden, dersom Frontline tjener 53.000 dollar per dag, kan selskapet generere 2,25 dollar per aksje i EPS, mener de, ifølge nyhetsbyrået.«Vi tror et midtsyklisk 40.000 dollar per dag-miljø kan støtte 13-14 kroner per aksje i inntjening», skriver analytikerne i meglerhuset.Videre har Wells Fargo ifølge en oppdatering høynet kursmålet på Frontline til 9,35 dollar fra tidligere 7,50, skriver TDN Direkt.