Ett aksjetips fra DNB Markets

Analytikerne tar grep.

DNB Markets nedgraderer ifølge en oppdatering onsdag kveld sin anbefaling på Fjord1 til en hold-anbefaling fra en kjøpsanbefaling, skriver TDN Direkt.Kursmålet nedjusteres til 40 kroner fra tidligere 48 kroner.Nedgraderingen kommer ifølge nyhetsbyrået etter at meglerhuset mener Fjord1 onsdag la frem svake tall for 1. kvartal, der den underliggende marginen fra ferge-virksomheten var lavere enn ventet, som kun delvis forklares av oppstartskostnader fra nye anbud.Kraftig resultatfallFjord1 meldte onsdag om et resultat etter skatt på 14,4 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 106,7 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt ble 18,5 millioner kroner, sammenlignet med 138,5 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet ble 56,7 millioner kroner, mot 147,4 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 640,3 millioner kroner, sammenlignet med 719,8 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Her er rapporten og presentasjonen