Ett aksjetips fra DNB Markets

Junge, Heiko

Analytikerne tar grep, og kursmålet løftes.

I etterkant av kvartalsrapporten fra Frontline holder DNB Markets estimatet for netto resultat i 2019 uendret, men oppjusterer tilsvarende med henholdsvis to prosent for 2020 og tre prosent for 2021.Kursen stengte torsdag på 78,60 kroner, og analytikerne gjentar en kjøpsanbefaling. Kursmålet er løftet fra 79 til 87 kroner. «Kursmålet er basert på 1,15x estimert netto underliggende verdi ett år frem. Kursen har i gjennomsnitt reflektert en tilsvarende multippel på 1,25x de siste fem årene og vi mener at selskapets posisjon og muligheter for strategisk vekst gjennom oppkjøp er styrket gjennom det siste drøye året. Etter vårt syn forsvarer dette en premie i forhold til sammenlignbare aktører», skriver analytikerne i DNB Markets i en fersk oppdatering.I skrivende stund stiger aksjen 3,88 prosent til 81,65 kroner på Oslo Børs. Det seneste året er Frontline opp 114,87 prosent.Les også: Frontline har kjøpt nytt tankskip til 580 mill.