Fed-topp advarer mot lavere renter

Liker ikke tanken på rentekutt.

Fed-sjefen i Kansas City, Esther George, advarer mot konsekvensen av rentekutt i USA.- Lavere renter kan forstørre bobler i aktivapriser, skape finansielle ubalanser og til sist en resesjon, sa hun ifølge Bloomberg i en tale i går.George ser ingen stor grunn til å uroe seg for at inflasjonen befinner seg litt under det langsiktige målet, ettersom arbeidsløsheten er «klart under» langsiktige prognoser.- Jeg ser liten verdi i å jage et høyere inflasjonsmål, gitt den troverdighet vi har bygget rundt to prosent det seneste tiåret, fortsatte hun ifølge nyhetsbyrået.Bloomberg viser videre til at George gjentok sin prognose om «solid» vekst, med handelspolitikk og svakere vekst i Kina og Europa som de største risikofaktoren.George har i år stemmerett i Federal Reserves rentekomité FOMC (Federal Open Market Committee).