Fiat og Renault slår seg sammen

Trenger noen å dele kostnadene med.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) har lagt frem forslag om et 50/50 sammenslåing med Renault i en avtale estimert til 33 milliarder euro, skriver selskapene på sine hjemmesider.En slik avtale vil ifølge Financial Times omforme global bilindustri og blåse nytt liv i Renaults allianse med Nissan.Sammenslått vil selskapene bli verdens tredje største bilprodusent globalt, med 8,7 millioner solgte kjøretøy årlig.Det er mer enn General Motors, men mindre enn Toyota og Volkswagen.FCA og Renault var i samtaler i helgen, men en fullblods fusjon er ifølge New York Times langt mer enn forventningene for et par dager siden.Avisen mener avtalen illustrerer hastverket bilprodusenter har med å finne partnere til å dele kostnadene i overgangen bort fra forbrenningsmotorer.Partene regner med å spare nærmere 50 milliarder kroner, blant annet på kostnader til forskning og innkjøp.Planen er ikke å legge ned noen fabrikker, men den franske regjeringen (som eier 15 prosent av Renault) vil ha garantier for at jobber ikke går tapt.Les mer her.