Fjordkraft øker inntektene

Fjordkraft leverer tall for første kvartal 2019.

Børs

Fjordkraft melder om et resultat etter skatt på 134,4 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 101,7 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 1,29 kroner, mot 0,97 kroner ved samme korsvei i fjor.Se kvartalspresentasjonen LIVE her kl. 08.00 Resultatet før skatt ble 173,0 millioner kroner, sammenlignet med 132,2 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet ble 170,9 millioner kroner, mot 129,6 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 2.545,6 millioner kroner, sammenlignet med 1.916,0 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Her er rapporten og presentasjonen- Første kvartal er spesielt viktig for Fjordkraft. Vinteren gjør at temperaturene er på sitt laveste, mens forbruket er på sitt høyeste. Inntektene er derfor som regel høyest i første kvartal, og derfor er selskapet svært fornøyd med den gode prestasjonen i første kvartal 2019, heter det i en melding fra Fjordkraft. - Februar var spesielt varm, hele 3,5 grader over normalen. Det varme været påvirker gjennomsnittlig forbruk per leveranse, men levert volum er likevel opp tre prosent på årsbasis grunnet 14 prosent vekst i antall strømleveranser. Den organiske veksten i kvartalet ble på 1.679 strømleveranser og 5.667 mobilabonnenter. Det varme været har også påvirket strømprisene i kvartalet. Prisene steg i januar, mens de falt i februar og mars. Kombinert med god prisstyring har dette bidratt til gode resultater i kvartalet, heter det videre.

fjordkraft
Nyheter
Børs