Flere meglerhus kutter kursmålet på lakseaksje

Tirsdag la Lerøy Seafood frem sine kvartalstall, der selskapet fikk et resultat etter skatt på 467,27 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 1.551,36 millioner kroner i samme periode året før. Det er dårligere enn forventet.Driftsinntektene beløp seg til 4.746,44 millioner kroner, sammenlignet med 5.000,43 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Ifølge meldingen fra selskapet opplever Lerøy at den underliggende etterspørselen etter sjømat er god, og forventer tilfredsstillende markedsforhold også inneværende år.Nå velger både Nordea Marlets og Sparebank 1 Markets å kutte kursmålet på Lerøy, ifølge TDN Direkt som viser til oppdateringer.Nordea Markets kutter sitt kursmål på Lerøy Seafood-aksjen til 75 kroner fra 82 kroner.Det betyr at aksjen må stige nær 29 prosent for å innfri kursmålet.Samtidig kutter Sparebank 1 Markets kursmålet på Lerøy til 70 kroner fra 75 kroner.Begge meglerhusene opprettholder kjøpsanbefaling, ifølge nyhetstjenesten.Aksjen har det seneste året steget 5,43 prosent, og er så langt i år ned 11,59 prosent.