Flere spår Tesla-krakk

Ser nedside på mer enn 80 prosent.

Tirsdag fikk Morgan Stanley markedet til å måpe da stjerneanalytiker Adam Jonas la frem et «bear case» hvor aksjen kan falle til 10 dollar, en nedgang på 95 prosent fra gårsdagens sluttkurs.Investorene som satt kaffen i halsen i tirsdag, vil nok bite jekslene ekstra hardt sammen onsdag. Citigroup følger opp på direkten og lanserer sitt sjokkscenario der de ser aksjen ned mer enn 80 prosent til 36 dollar.- Vi opprettholder salg/ høy risiko ettersom risk/reward fortsatt ser ut til å være ufordelaktig tross den siste emisjonen og fallet i aksjekursen, skal Citi-analytiker Iray Michaeli ha skrevet i et notat til kundene, ifølge CNBC.Citi nedjusterer kursmålet fra 238 til 191 dollar etter å ha justert sannsynlighetene for sine tre forskjellige scenario. Det er verdt å merke seg for menigmannen at meglerhusenes kursmål ikke er særlig informative uten å ha sett bakenforliggende for analysen.Tesla-aksjen har møtt press etter bekymringer om svak kontantstrøm og etterspørselsforhold. Selskapet sliter med toll mot de kinesiske produksjonslokalene, svakere marginer og usikkerhet omkring kannibalisering fra Model 3 mot de andre modellene. Selskapet brenner penger, og i første kvartal var den operasjonelle kontantstrømmen negativ med omkring 640 millioner dollar.Konsensus ligger inne med et mediankursmål på 275 dollar, eller omkring 34 prosent opp fra dagens kurs. Variasjonsbredden strekker seg fra 150 dollar på nedsiden til 530 på oppsiden. I konsensusestimatene ligger det inne betydelig, og økende, vekst de neste årene i intervallet 19-37 prosent. Det forventes at selskapet skal levere en positiv bunnlinje (årlig) fra 2021.Nestor Jan Petter Sissener har lenge vært umåtelig negativ til aksjen. Paretos Karl Oscar Strøm, derimot, kjøpte seg inn i Tesla for en snau måned siden.Shortandelen i Tesla (av free float) var på hele 28,12 prosent ved månedsskifte april-mai. Med en prising basert på vekst, en enorm shortandel og en krutthøne av en CEO i Elon Musk, er det duket for volatilitet i Tesla-aksjen også i tiden fremover.Aksjen faller 4,77 prosent til 195,30 dollar under handelen på Wall Street onsdag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også