<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Flukten til trygge havner fortsetter

Økonomene i Nordea Markets øyner betydelig sannsynlighet for ikke bare ett, men to kutt fra Fed i løpet av inneværende år.

    Publisert 29. mai 2019 kl. 08.56
    Oppdatert 29. mai 2019 klokken 09.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 344 ord

    USAs president Donald Trump er ikke klar til å lande en handelsavtale med Kina enda, og sier samtidig at tollsatsene fortsatt kan bli satt mye opp. Dermed gikk børsene i rødt, med S&P 500 ned 0,8 prosent.«Flukten til trygge havner fortsetter og sender de amerikanske rentene videre ned. 10 års amerikanske statsrenter er ned seks basispunkter fra i går morges og ned 20 basispunkter på en uke, til 2,24 prosent. Vi har sagt det før og gjentar gjerne, denne prisingen synes vi begynner å se strukket ut», skriver Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets i morgenrapporten. De mener at i markedet reflekterer prisingen en ganske betydelig sannsynlighet for ikke bare ett, men to kutt fra Fed i løpet av inneværende år.«Økonomien må svekkes mye og raskt, og på bred front, før det blir i nærheten av aktuelt. Det er det foreløpig ikke tegn til. Med unntak av industrien som uttrykker bekymring for handelskrigen, er det fortsatt gode tall som kommer. Senest i går, med en oppgang i forbrukertilliten til nivåer vi må 20 år tilbake i tid for å være i nærheten av», skriver duoen. Også fra arbeidsmarkedet får vi gjennomgående sterke tall. For ordens skyld er også det amerikanske aksjemarkedet opp nær 13 prosent så langt i år, selv om det har kommet noe ned de siste ukene.Kjære Trump…Trump forventer fortsatt en handelsavtale sier han, noe også Nordea Markets tror mest på. Men ikke fordi Kina ikke synes det er noe gøy å betale mange milliarder dollar i toll, slik Trump argumenterer.«Kjære Trump, det er ikke Kina som betaler for tollen, men amerikanske importører og forbrukere. Økte tollsatser vil gi høyere prisvekst i USA. Legges det toll på resten av den kinesiske importen, kan det bli ganske betydelig, med en økning i det generelle prisnivået på nærmere ¾ - prosent. Rett nok ønsker Fed høyere prisvekst men ikke denne typen», skriver Olsen og Pausgaard Fisker.Selv om en «fornuftig» sentralbank ser gjennom denne typen engangsskift i prisnivået, er det ifølge økonomene ikke sikkert det blir så lett å kutte rentene slik markedet tror dersom inflasjonen er godt over inflasjonsmålet.