- Fortsatt betydelig nedside igjen for aksjemarkedet

Pilene på Oslo Børs peker ned fredag, sammen med oljeprisen. Torsdag startet prisfallet rett før klokken 17.00, i etterkant av bearish amerikanske oljelagertall, påpeker DNB Markets-analytiker Helge André Martinsen i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.Han viser også til spekulasjoner om hvorvidt Det hvite hus mildner holdningen til iransk oljeimport, etter USAs spesialrepresentant for Iran, Brian Hook, kommenterte at begrensede kjøp av iransk olje kan bli tillatt.«Markedet husker klart Trumps uventede beslutning i november i fjor, da han overrasket markedet gjennom å introdusere waivere til åtte land for import av iransk olje, og enhver usikkerhet om USAs Iran-policy er bearish for oljeprisene», heter det i oppdateringen.Kommer til å økeUSAs president Donald Trump skrev natt til fredag på Twitter at USA fra 10. juni vil innføre importtoll på fem prosent på alle varer fra Mexico frem til det ikke lenger kommer ulovlige innvandrere over grensen. Og tollen kommer til å øke til ti prosent fra 1. juli dersom krisen fortsetter.USA vil deretter legge til fem prosent hver måned frem til 25 prosent 1. oktober hvis Mexico ikke gjennomfører drastiske tiltak for å redusere eller eliminere antallet ulovlig innvandrere som krysser grensen til USA.Les også: - Det er blitt Trumps nye våpen- Det skal så lite tilSjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets sier til TDN Direkt at det skal lite til før bedriftene vil justere investeringsplanene sine.- Nå var det Mexico fra Trump sin side. Det er klart det er flere som nå, og jeg tror med rette, er urolig for at handelskonflikten kan komme litt ut av kontroll og kan bli mer skadelig enn det vi håpet på for en måned siden, før Trump trappet opp mot Kina. Det skal så lite til her før bedriftene blir litt forsiktig i hvordan de investerer, sier Andreassen.Han trekker frem at ordreinngangen i både Europa og i USA har vært «ganske slak en god stund».- Vi ser at bedriftsbarometrene har kommet en god del ned. Håpet er at husholdningene holder tempoet oppe. Både i Europa og USA har husholdningene blitt mer optimistiske de siste månedene. Alt i alt er det viktigere enn hva som skjer med investeringene, men hvis man drar nok i spaken på investeringene, er det mer enn nok til at verdensøkonomien bremser såpass ned at det fortsatt er betydelig nedsiden igjen for aksjemarkedet, sier Andreassen til nyhetsbyrået.Etter Andreassens vurdering, er det ikke tilbudsoverskudd som nå trekker oljeprisen ned, men bekymringer for etterspørselen. Det gir en dobbel smell for Norge, legger han ifølge TDN Direkt til.Hovedindeksen på Oslo Børs er i skrivende stund ned 1,21 prosent til 842,82 poeng, omsatt for 2.319 millioner kroner.Brent-oljen er fredag ettermiddag ned 2,75 prosent til 65,03 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,89 prosent til 55,52 dollar fatet.