Frontline har kjøpt nytt tankskip til 580 mill.

Med John Fredriksen i ryggen, kan tankrederiet benytte seg av muligheter som måtte dukke opp. Det finnes flere, ifølge konsernsjefen.

John Fredriksens tankrederi Frontline har inngått en avtale om å kjøpe et tankskip av typen Suezmax som er under bygging ved Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea.Det kommer frem på nederste linje i rederiets førstekvartalsrapport som ble lagt frem denne uken.Prisen oppgis til 66 millioner dollar, tilsvarende 580 millioner norske kroner, og levering er ventet til mai 2020.Tankskipet på 158.000 dødvekttonn er kjøpt gjennom en såkalt resalg-avtale.Opprinnelig var det Active Shipping & Management som bestilte det i 2015 som en del av en ordre på to søsterskip. Prisen var da 65 millioner dollar. Det andre skipet, som har fått navnet «Nordic Thunder», ble levert i 2017.Under en telefonkonferanse med analytikere og investorer, gjengitt av SeekingAlpha, sa Frontline-sjef Robert Hvide Macleod at sannsynligvis ville trekke på en lånefasilitet Fredriksen har stilt til disposisjon, for å betale det første avdraget på flåtetilskuddet.Ved utgangen av første kvartal var 125 millioner dollar av det totale lånetilsagnet på 275 millioner dollar ubenyttet. På spørsmål fra en analytiker hvorvidt transaksjonen var en «one off» - engangshendelse - eller om det finnes tilsvarende muligheter, svarte Macleod følgende:- Ja, dette er åpenbart en «one off», men lignende dealer er tilgjengelige. Les mer om hva Frontline-sjefen tror om markedet i lørdagens utgave av Finansavisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også