Gjelsten og Hagen tar selskap på børs

Vil hente 370 millioner kroner

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs har besluttet å søke om notering på Oslo Børs, ifølge en børsmelding mandag. Selskapet planlegger å hente 370 millioner kroner gjennom en utstedelse av 11,84 millioner nye aksjer til kurs 31,25 kroner. Det verdsetter selskapet til rundt 500 millioner kroner før emisjonen.Første noteringsdag ventes å bli 3. juni.- Eierne har gitt sterk støtte til Ultimovacs gjennom levetiden til selskapet. Med grunnlag i fortsatt sterk finansiell støtte fra nåværende eiere, søker Ultimovacs nå bredere finansiering gjennom en børsnotering for de neste viktige stegene for å utvikle den lovende kreftvaksinen, sier styreleder Jonas Einarsson.Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen er blant eierne i Ultimovacs.Gjelsten, Hagen, Watrium AS og Sundt-familien vil til sammen bli tildelt aksjer verdt 100 millioner kroner, opplyses det.