Godstemning på børsen

Donald Trumps veldig synlige hånd styrer showet.

Brian Cliff Olguin
Børs

Oslo Børs er i godt driv torsdag ettermiddag, dagen før dagen.Hovedindeksen står i skrivende stund i 878,39, opp 1,37 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 2.524 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et lettelsesrally i USA i går og mer blandede børser i Asia tidligere i dag etter at president Donald Trump har innført sanksjoner mot den kinesiske telekomgiganten Huawei .Huawei og 70 tilknyttede selskaper har havnet på en liste som forbyr dem å gjøre forretninger med amerikanske bedrifter. Trumps synlige håndToneangivende Europa-børser utvikler seg også blandet.Britiske FTSE 100 faller 0,1 prosent, tyske DAX stiger 0,1 prosent og franske CAC 40 faller 0,2 prosent.Futureshandelen peker mot en liten oppgang fra start på Wall Street torsdag.- Nyheter om at Trump vil gjenåpne handelssamtaler med Kina stimulerte optimismen om at de to stormaktene kan unngå en lengre, økonomisk skadelig handelskrig. Men det vil være forståelig om investorer ikke leser for mye inn i Trumps seneste utspill. Trumps innblanding driver nesten markedene egenhendig akkurat nå. Det er ikke så mye Adam Smiths usynlige hånd, men Trumps veldig synlige hånd, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.- Presidentens nesten tilfeldige tilnærming, der han først høres optimistisk ut til handelssamtalene, for så å bli konfronterende skaper høy usikkerhet og volatilitet, fortsetter han.Saudi-spenningOljeprisene trekker også oppover torsdag ettermiddag.Brent-oljen stiger 0,4 prosent til 72,06 dollar fatet, som er opp fra rundt 71,20 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,6 prosent til 62,37 dollar fatet.Geopolitiske spenninger i Midtøsten stjeler oppmerksomheten, og løfter prisene til tross for at oljelagrene i USA er på sine høyeste nivåer siden 2017 .- Økt spenning i Iran kan gi et stort oljeprishopp. Droneangrep på saudi-arabiske rørledninger og amerikanske etterretningsrapporter om potensielle nye mål holder risikoen høy, sier senioranalytiker Phil Flynn i Price Futures Group.Hydro-rallyPå Oslo Børs stiger Equinor 0,4 prosent (0,70 kroner) til 183,20 kroner, til tross for at aksjen i dag går eksklusive utbytte på 0,26 dollar (ca. 2,26 kroner).Aker BP er opp 3,4 prosent til 270,90 kroner i kjølvannet av oppgraderingen fra Sparebank 1 Markets tidligere denne uken, mens DNO klatrer 2,8 prosent til 17,38 kroner.Blant tungvekterne er det Norsk Hydro som stjeler oppmerksomheten, etter at den føderale domstolen i brasilianske Belém løftet produksjonsembargoen mot Alunorte  i en sivilrettslig prosess onsdag.Ingen avgjørelse er tatt vedrørende embargoene over det nye avfallsdeponiet for bauksittrester (DRS2), og Alunorte vil derfor fortsette å produsere på 50 prosent kapasitet inntil produksjonsembargoen under den strafferettslige prosessen også løftes.Hydro klatrer 5,8 prosent til 33,90 kroner på dagens nest høyeste volum.LaksesprettNorwegian og Grieg Seafood er i fint driv med oppganger på hhv. 3,9 prosent til 36,58 kroner og 3,5 prosent til 112,80 kroner. Sistnevnte er gjenstand for oppgraderinger etter sterke kvartalstall i går.Les også: Analytiker: Du skal ikke se bort fra at aksjen kan stige 50 prosentLes også: Kjempesuksess gir lakserally Blant dagens tallfremleggere markerer BW LPG  seg positivt, og stiger 4,6 prosent til 37,92 kroner etter å ha sikret seg en 7-årig senior lånefasilitet på 458 millioner dollar.På den negative siden finner vi en annen tallfremlegger - Frontline faller 0,1 prosent til 76,50 kroner etter kvartalstall som ikke nådde helt opp til forventningene .Blant de 16 mest omsatte aksjene er det bare én aksje som faller, nærmere bestemt Orkla på minus 1,6 prosent til 74,26 kroner.Alle dagens kvartalstall her .Rederi avancererVinnerlisten toppes av Storm Real Estate, som spretter opp 36,9 prosent til 43,8 øre.Nærmest følger Thin Film Electronics på pluss 17,9 prosent til 16,9 øre, mens Element gjør et byks på 16,0 prosent til 4,64 kroner.Vi merker oss også DOF og Questerre, som stiger hhv. 7,5 prosent til 4,16 kroner og 6,9 prosent til 2,05 kroner. Sistnevnte la frem tall  før forrige helg.Avance Gas revansjerer seg etter gårsdagens smell i kjølvannet av kvartalstall og ny kredittfasilitet.Aksjen avancerer 5,1 prosent til 22,80 kroner etter at DNB Markets opprettholder kjøpsanbefalingen  med kursmål 32 kroner.Fjord1-smellTaperlisten toppes av Hiddn Securities på minus 10,4 prosent til 67,4 øre.Polaris Media og Apptix følger nærmest, med nedganger på hhv. 8,8 prosent til 26,80 kroner og 7,4 prosent til 1,25 kroner.Sbanken leverte litt bedre  i 1. kvartal, men straffes likevel med et kursfall på 3,7 prosent til 77,80 kroner.Vi tar også med Fjord1, som går tilbake 4,5 prosent til 37,90 kroner etter at DNB Markets har nedgradert til hold.

oslo børs
oljeprisen
donald trump
huawei
norsk hydro
alunorte
grieg seafood
bw lpg
avance gas
fjord1
Nyheter
Markedskommentarer
Børs