Handelsbanken øyner en tredje renteøkning i år

Oljefyring i går. Enda mer fyring i dag.

Tidligere i dag la SSB frem tall som viste at detaljhandelen spratt opp 1,8 prosent, mye mer enn ventet.Oppsvinget kommer etter en - ifølge ekspertene - overraskende svak trend i detaljhandelen tidligere i år.- Men gjennom volatiliteten bør trenden peke oppover. Fundamentalt sett merker vi oss at reallønnsveksten ikke er så høy for tiden, gitt en fortsatt høy inflasjon. Men sysselsettingsveksten er stadig solid, og stimulerer disponible inntekter, skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets i en oppdatering.Han påpeker samtidig at forbrukertilliten er ned fra toppnivåer, men at den fortsatt peker mot positive vekstrater.- Oppsummert er momentumet i økonomien mer enn solid nok for Norges Bank til heve styringsrenten i juni. Vi tror også at sannsynligheten for en tredje renteøkning i løpet av 2. halvår har økt, fortsetter Gonsholt Hov.Les også: Oljefyring for Norges Bank: - Ekstremt solide tall