Handelskrigen sender børsene i Asia ned

De asiatiske børsene faller tirsdag morgen.I Japan er Nikkei ned 0,73 prosent, og den bredere Topix-indeksen faller 0,63 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,36 prosent, og CSI 300 er ned 0,18 prosent. Hang Seng i Hong Kong, som var stengt mandag, faller tilbake 1,58 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer derimot 0,17 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,89 prosent og Straits Times i Singapore svekkes 0,86 prosent.HandelskrigenEtter at forhandlingene ikke førte frem, hevet USA rett før helgen tollsatsene på en rekke kinesiske varer fra 10 til 25 prosent og advarte Kina mot å svare med samme mynt.Ledelsen i Beijing lot seg ifølge NTB imidlertid ikke skremme , og kunngjorde mandag at tollsatsene på drøyt 5.000 amerikanske varer blir hevet til opptil 25 prosent.- Kina kommer aldri til å gi etter for press utenfra, slo utenriksdepartementets talsmann Geng Shuang fast.Wall StreetFrykten for at handelskrigen mellom USA og Kina skal eskalere, eller at det skal ta lenger tid å komme frem til en avtale, om det i det hele tatt noen gang kommer til å skje, sørget mandag for den verste børsdagen på Wall Street siden 3. januar.Dow Jones endte ned 617,3 poeng, tilsvarende 2,38 prosent, til 25.324,99 og S&P 500 falt 2,41 prosent til 2.811,87.Nasdaq fikk den største nedgangen og skrellet ned 3,41 prosent, tilsvarende 233 poeng, til 7.647,02.- Volatiliteten kommer til å fortsette. Folk vet ikke hva de skal gjøre. Men dette handler mer om reprising av aksjer, enn ren panikk. Obligasjoner har steget de siste ukene, men hvis dette var panikk ville obligasjoner steget mye mer, sier JJ Kinahan, sjefstrateg i TD Ameritrade.