Hegnar om Norwegian: - Jeg ville holdt meg langt unna

Sist ukes oppgang i Norwegian er forlengst glemt. Årsaken kan være «fake news».- Det kom en melding i en spansk avis at det fantes kjøpere der ute. Det har vi ikke sett noe til, kommenterer Trygve Hegnar i mandagens sending av Økonominyhetene på HegnarTV, og fortsetter;- Det kan ha vært en plantet, «fake melding», noen som ikke helt har forstått hva som foregår – eller at man bare gjerne vil skrive ett eller annet.Markedet sendte aksjen opp 13-14 prosent sist torsdag, mens den endte ned 4,5 prosent mandag.- Er Norwegian en bedre oppkjøpskandidat med den prisingen de har i dag, enn den de hadde forrige sommer?- Det tør jeg ikke svare på. Det vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at det kommer stadig negative meldinger om alle flyselskapene som er rammet av den 737 Max-skandalen, med alle flyene som er satt på bakken.- Flyselskapene kommer til å tape mye mer penger. De begynner ikke å fly igjen i juni eller juli, men kanskje august i beste fall og at det kommer konflikter mellom flyselskaper som skal saksøke Boeing, at Kina kanskje ikke vil kjøpe et eneste Boeing-fly på grunn av handelskrigen med USA. .. Det er så mye usikkerhet med de flyene at jeg ville ikke satset på det i det hele tatt, svarer Trygve Hegnar.Han mener at Norwegian kan komme godt ut av det hvis de får prisene litt opp, får kostnadene ned, og hvis de kommer ut av den «skrullete saken med Boeing på en skikkelig måte, og kanskje får erstatning av Boeing».- Men sier Boeing at dere får ikke fem øre av oss, alt dette kunne dere forutsett selv, da er Norwegian - sammen mange andre selskaper, ille ute, sier Hegnar.- Jeg ville holdt meg langt unna. Det var som vi har vært inne på, det kan være 50/50, men du kan ikke kjøpe aksjer på 50/50. 50 prosent sannsynlighet for at den faller eller 50 prosent sannsynlighet for at det den stiger, det kan du ikke bruke pengene på, sier Hegnar.Se hele sendingen her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker