Hentet 218 mill. til to nye offshoreskip

Sealoading Holding i Arendal merker stor interesse for sine nye CTV-fartøy (Cargo Transfer Vessel).

Med Fearnley Securities som finansiell rådgiver har Arendal-baserte Sealoading Holding hentet inn 25 millioner dollar, eller rundt 218 millioner kroner, gjennom en emisjon.Det opplyser meglerhuset på LinkedIn.Nettoprovenyet skal benyttes til å fullfinansiere to såkalte Cargo Transfer Vessels (CTV) bygget ved COSCO i Kina.- CTV representerer en ny offshore-oljelastingsløsning som har mottatt sterk interesse fra store oljeselskaper, skriver Fearnley.Ved å tilrettelegge for direkte lasting fra selve oljefeltet til hvilken som helst konvensjonell tanker, gir løsningen forenklet logistikk og reduserte kostnader.Direkte lasting betyr at behovet for spesialisert tanktonnasje som mellomledd forsvinner, noe som reduserer tiden det tar for oljen å nå markedet.Selskapets konsernsjef Lars Ola Tan Almås har tidligere jobbet som advokat i Gard, samt sittet i styret til Sevan Marine.