Innsiden bytter lakseaksje

Røkke-aksje ut med tap.

Innsiden falt 1,9 prosent sist uke, mens hovedindeksen gikk tilbake 0,1 prosent.Porteføljen har nå steget 33,8 prosent hittil i år, mens børsen er 9,2 prosent i pluss.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00 (torsdag i forrige uke).Blytungt i oljeI en tung uke for oljeaksjer utmerket Aker BP seg mest negativt av porteføljeselskapene, ved å falle 6,0 prosent.En annen Kjell Inge Røkke-dominert aksje, Kværner, gikk tilbake 2,2 prosent.Nordic Semiconductor falt 2,1 prosent, mens Scottish Salmon Company gikk tilbake 0,6 prosent.Sparebanken Sør ble ukens lyspunkt med en oppgang på 1,5 prosent.DobbelbytteSalMar og Adevinta kommer inn i porteføljen denne uken.Førstnevnte får tillit etter at konserndirektør for oppdrett, Roger Bekken, kjøpte aksjer for nesten 2,4 millioner kroner og mer enn doblet sin eksponering.I sistnevnte har toppsjef Rolv Erik Ryssdal finansiert kjøp av B-aksjer for nesten 4,5 millioner kroner ved å selge Schibsted-aksjer for 6,2 millioner kroner.Ut forsvinner duoen med lengst fartstid i porteføljen.I Scottish Salmon tar avisen en gevinst på over 60 prosent siden aksjen ble tatt inn før jul.Aker BP-investeringen gikk ikke like bra, med 11 prosent tap siden inngangen 15. februar.Ny, sprek laksHovedindeksen har i skrivende stund falt 0,6 prosent siden lunsjtider sist fredag, og står nå i 870,48.Blant porteføljeselskapene har Kværner gått tilbake 0,8 prosent til 13,33 kroner i samme periode.Sparebanken Sør har falt, nærmere bestemt 5,5 prosent til 94 kroner, mens Nordic Semiconductor er ned 5,0 prosent til 36,72 kroner.Debutanten SalMar glimter til med en foreløpig oppgang på 3,8 prosent til 423,10 kroner.Adevinta B har trukket oppover, nærmere bestemt med 1,1 prosent til 94,21 kroner siden porteføljen sist ble frosset.