Internasjonal shippingbauta blir styreleder i StormGeo

Carsten Mortensen tar plass ved styrebordet til det Bergen-baserte værvarslingselskapet.

Faksimile: stormgeo.no

Carsten Mortensen er utnevnt som ny styreleder i det Bergen-baserte værvarslingsselskapet StormGeo som ble grunnlagt av Siri Kalvig i 1997.Han tar dermed overfor Jonas Persson.Danske Mortensen har langt erfaring fra internasjonal shipping, og var inntil i fjor konsernsjef i det gigantiske rederikonsernet BW Group.Han har også hatt toppstillinger i både A.P. Møller-Mærsk og D/S Norden, og vil spille en viktig rolle for videreutviklingen av selskapet, melder StormGeo i en pressemelding.- Vi er stolte av å kunne annonsere Carsten som StormGeos nye styreleder. I tillegg til direkte erfaring med noen av selskapets største kunder, har han en fantastisk "track record" med å vokse nordiske selskaper til globale mestere gjennom et hvileløst fokus på hurtighet og utførelse, innovative forretningsmodeller og utvikling av mennersker, sier partner Rikke Kjær Nilsen i oppkjøpsfondet EQT, en av selskapets eiere.- StormGeo er et spennende selskap som operer i forkant av globale megatrender som klimaendringer, digitalisering og økte reguleringer. Jeg tror at med min erfaring, vil jeg være i stand til å assistere de talentfulle menneskene i StormGeo i å forfølge deres misjon om å fortsatt skape verdensledende produkter som reduserer risikoen og øker sikkerheten for kundene sine, kommenterer Mortensen. StormGeo som startet med værvarsling på TV2 er i dag global markedsleder for en rekke tjenester til shipping, offshore og energisektoren. Selskapet har mer enn 500 ansatte over hele verden, og venter at omsetningen vil passere 700 millioner kroner i inneværende år.  Til sammen mottar mer enn 12.000 skip daglig en tjeneste fra StormGeo innen optimale ruteforslag, værvarsel, navigasjon eller teknisk flåte- og skipsytelse, opplyses det. DNV GL og EQT er selskapets største eiere.