Jekker ned kursmålet på Ocean Yield

Pareto nedjusterer kursmålet, men opprettholder kjøp.

Pareto Securities nedjusterer kursmålet på Kjell Inge Røkkes skipseiende selskap Ocean Yield fra 74 til 66 kroner, og gjentar kjøpsanbefalingen, ifølge en oppdatering fredag.Ocean Yield meldte tidligere denne uken at Røkkes oljeselskap Aker Energy forlenget opsjonsperioden for Ocean Yields flytende produksjonsskip (FPSO) «Dhirubhai-1» til første september mot ytterligere kompensasjon.Samtidig meldte selskapet at når det gjelder vurderingen av fremtidige utbytter, vil utsiktene til langsiktig arbeid for FPSO-en bli tatt i betraktning.Dersom ingen tilfredsstillende kontrakter blir inngått innen utgangen av første kvartal 2020, vil det bli gjort en justering av det nåværende utbyttenivået på 0,191 dollar pr. aksje, opplyste selskapet.Pareto skriver at de mener et utbyttekutt allerede er priset inn i aksjen, og opprettholder derfor kjøpsanbefaling.Ocean Yield-aksjen er fredag ned 1,66 prosent til 59,1 kroner.