Johan H. Andresen skal lede Etikkrådet i fire nye år

Johan H. Andresen fortsetter i fire nye år som sjef for Etikkrådet.

Eivind Yggeseth
Børs

Finansdepartementet har gjenoppnevnt Johan H. Andresen som leder og Cecilie Hellestveit som medlem av Etikkrådet for Statens pensjonsfond utland (SPU).Det opplyser Finansdepartementet i en pressemelding mandag. Begge er utnevnt for en ny fireårsperiode fra 1. juni 2019 til 31. mai 2023, opplyses det. Etikkrådet gir råd til Norges Bank om observasjon og utelukkelse av selskaper fra Statens pensjonsfond utland basert på retningslinjer fastsatt av Finansdepartementet. Sammensetningen av Etikkrådet skal sikre at rådet har god og bred kompetanse for å kunne utføre sitt oppdrag.Etikkrådet vil fra 1. juni 2019 ha følgende sammensetning:

  • Johan H. Andresen (leder, oppnevnt t.o.m. 31. mai 2023)
  • Hans Christian Bugge (nestleder, oppnevnt t.o.m. 31. mai 2021)
  • Cecilie Hellestveit (medlem, oppnevnt t.o.m. 31. mai 2023)
  • Trude Myklebust (medlem, oppnevnt t.o.m. 31. mai 2021)
  • Brit Rugland (medlem, oppnevnt t.o.m. 31. mai 2021)

etikkrådet
statens pensjonsfond utland
johan h. andresen
Nyheter
Børs