Kina-ekspert ny kredittstrateg i DNB Markets

Makroøkonom og Kina-ekspert Ole Ándre Kjennerud er DNB Markets’ nye kredittstrateg.

Kjennerud tar dermed over stillingen til Magnus Vie Sundal som forlater banken for å bli porteføljeforvalter i Bergen-baserte Borea Asset Management.- Nå har jeg vært makroøkonom i åtte år og dekket Kina hele perioden, så jeg følte at det var på tide med en ny utfordring. Når Magnus bestemte seg for å forlate oss, var det derfor ikke vanskelig å se muligheten, sier Kjennerud til Hegnar.no.Som kredittstrateg får han ansvaret for å dekke de nordiske og internasjonale kredittmarkedene.- På en side vil det bli helt annerledes. Samtidig vil jeg bygge videre på den makrokompetansen jeg har, og Kina som jeg har jobbet med alle disse årene, er jo veldig viktig for markedene, sier Kjennerud som regnes for å være blant Finans-Norges fremste Kina-eksperter.- Vi ser at det nordiske markedet styres veldig mye av det som skjer internasjonalt. Jeg tror derfor det blir helt naturlig å fortsette å ha makrofokus, fortsetter han.Ole Einar Stokstad, sjef for kredittanalyse i DNB Markets, synes det er vemodig at Sundal slutter, men er samtidig godt fornøyd med erstatteren. Nettopp Kina-kompetansen blir verdifull, mener han.- Det er sentralbankpolitikk og Kina som er de to viktigeste driverne for markedene, fastslår Stokstad.- Kina er deltaen for global økonomi, og sentralbankene bestemmer likviditeten. Har du god kontroll på de to, gir det en god bakgrunn for å forstå markedsutviklingen på litt lenger sikt, mener Kjennerud som torsdag satte seg på flyet for å besøke nettopp Kina, sammen med en rekke viktige DNB-kunder.Blir porteføljeforvalterMens Kjennerud kun skal flytte noen få meter i DNB Markets’ meglerhall i Bjørvika, skal Vie Sundal ta med flyttelasset til det som blir en helt ny hverdag, både på andre siden av fjellet og andre siden av bordet.- Det blir annerledes med en litt mer case-basert arbeidsdag, og ikke minst veldig spennende med direkte resultatansvar. I tillegg blir det en overgang å gå fra en meglerhall med 250 stykker til et selskap med kun syv ansatte, sier han.-Jeg kjenner Borea som et veldig profesjonelt miljø, så når det kom en spennende mulighet var det bare å hoppe på. Jeg er jo fremdeles ung, ler Sundal.Med seg ut døren får han svært gode skussmål fra sjefen.- Magnus har bare vokst og vokst, og når jeg ikke trodde han kunne utvikle seg mer, har han bare vokst videre, skryter Stokstad.Borea Asset Management ble etablert i 2005 og ledes av Hilde Nødseth. Rieber-familien og Trond Mohn er blant eierne gjennom Borea Holding. Samlet forvaltningskapital er om lag 2,9 milliarder kroner.