Kjempesuksess gir Grieg Seafood-rally

- På vei dit de skal, sier analytiker.

Grieg Seafood la i morges frem sterke tall for 1. kvartal, og belønnes med kraftig oppgang på Oslo Børs.I skrivende stund er aksjen opp 8,5 prosent til 108,80 kroner.- En kule fra dag énDen norske virksomheten drar lasset, og satsingen på storsmolt i Rogaland ser ut til å være en kjempesuksess, melder ilaks.no.Selskapet er ferdige med slakt fra første utsett fra settefiskanlegget i Trosnavåg, som ble oppgradert for 130 millioner kroner i fjor.- Fisken gikk i sjø i 347 dager. Den ble satt ut i 1. kvartal 2018 med en snittvekt på 430 gram, og slaktet ut på 5,1 kilo, sløyd. Vi har aldri før slaktet så stor fisk i Rogaland i 1. kvartal, sier Grieg-sjef Andreas Kvame.- Storsmolten går som en kule fra dag én. Nå gjenstår det bare å få det bekreftet flere ganger, og vise at dette er rett strategi, legger han til overfor nettstedet.Grieg Seafood klarte 25 kroner kiloen i driftsresultat (EBIT) i Norge i 1. kvartal, mens den for Rogaland ble 25,31 kroner.- På vei dit de skalTallene beroliger Carnegie-analytiker Mikkel Nyholt.- Dagens resultater gir meg en trygghet på at de er på vei dit de skal, og det senker estimatrisikoen på 100.000-tonn målet deres for 2020. Klarer de å opprettholde de gode marginene i de norske regionene skal estimatene opp, men jeg gjør mindre endringer etter dagens tall, sier han til TDN Direkt.Nyholt trekker frem Shetland som en fortsatt usikkerhetsfaktor.- Her har man lenge blitt lovet at det skal bli bra, men så kommer det alltid nye ting. Det er begrenset hvor mye oppside man tør å legge inn i estimatene for det, selv om de mener den nye generasjonen vil bli bra, fortsetter analytikeren overfor nyhetsbyrået.