Kleskjede stuper etter skuffende tall

Faller over 10 prosent

Klesgiganten Gap faller 10,56 prosent til 18,41 dollar fredag etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall.Selskapet rapporterte et justert resultat per aksje på 0,24 dollar, mot ventet 0,32 dollar, ifølge CNBC.Inntektene beløp seg til 3,71 milliarder dollar, mot ventet 3,77 milliarder dollar.Den sammenlignbare veksten falt fire prosent, mot et ventet fall på 1,1 prosent.Ifølge CNBC sa Gap-sjef Art Peck at første kvartal var ekstremt utfordrende, og at han ikke var fornøyd med resultatene i det hele tatt. Han gir et kaldt og vått kvartal noe av skylden for det dårlige resultatet.I tillegg til de skuffende resultatene nedjusterte selskapet estimatene for hele 2019.Videre har flere store banker kuttet kursmålet på aksjen. Blant annet har JPMorgan nedjustert kursmålet fra 24 til 17 dollar, ifølge Marketwatch.Så langt i år har Gap-aksjen falt rundt 30 prosent.