Knockout fra BW Offshore - dette vil øke verdsettelsen

- Vi tror dette vil booste verdsettelsen og fremheve skjulte eiendeler, sier Fredrik Lunde.

TOMMY_CHIA

- EBITDA på 187 millioner dollar er 18 prosent over vårt estimat og 25 prosent over konsensus, med en bred takt i både FPSO og E&P-segmentet, skriver Fredrik Lunde i Carnegie.Lunde har en kjøpsanbefaling på aksjen.Han mener tallene i første kvartal var svært sterke, samtidig som selskapet gjør flere grep som bør øke verdsettelsen av selskapet. BWO Offshore fikk i årets første kvartal en bunnlinje på 36,6 millioner dollar, et kraftig hopp fra 18,1 millioner dollar i samme periode i fjor. Blant de finansielle høydepunktene trekker meglerhuset blant annet frem at inntektene på 296 millioner dollar var 15 prosent høyere enn konsensus og 11 prosent høyere enn sitt eget. Resultatet før skatt (53 millioner dollar) var dog hele 52 og 72 prosent over estimatene til Carnegie og konsensus. I en separat kunngjøring opplyser BW Offshore at det har planer om å etablere BW Energy som eget selskap og søke om børsnotering i 2019. - Vi tror at spin-offen av BW Energy vil booste verdsettelsen, fremheve skjulte/undervurderte eiendeler (Maromba) og skille E&P-veksten fra den stabile kontantstrømmen i FPSO-segmentet. Vi venter en sterk positiv kursreaksjon i dag, og at den vil passere 60 kroner innen kort tid, skriver han. Som en del av denne prosessen, vil Carl K. Arnet og Knut R. Sæthre gå av administrerende direktør og finansdirektør fra 30. juni 2019, og vil gå over i de samme stillingene hos BW Energy fra 1. juli 2019.Selskapet opplyser at Marco Beenen blir utnevnt som ny administrerende direktør, mens Ståle Andreassen blir ny finansdirektør i BW Offshore med virkning fra 1. juli 2019.BWO er stjerna på Oslo Børs torsdag, som hittil i dagens handel er opp 14 prosent til 59,89 kroner. Det siste året har aksjen steget 23 prosent, mens den hittil i 2019 har knallet til med en oppgang på hele 89 prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker