Kraftig fall på New York-børsen

Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 2,19 prosent og står i 7.743,45 poeng, mens Dow Jones står i 25.483,03 poeng etter en nedgang på 1,77 prosent.Setter hardt mot hardtKina vil øke tollavgiftene mot USA med 60 milliarder dollar fra 1. juni, melder Bloomberg. Det skjer etter at USA nylig økte tollavgiftene mot Kina med 200 milliarder dollar.Totalt 2.943 ulike varer vil nå få tollsats på 25 prosent.- Begge parter er tjent med en løsning på handelskonflikten på lang sikt, selv om Trump i vanlig tøff stil uttaler at USA ikke har hastverk, og at de tjener på de økte tollsatsene, skriver investeringsøkonom Bjørn Erik Sættem på Nordnet-bloggen .Neste års presidentvalg i USA vil også spille inn.- Trump har allerede sagt at han stiller til gjenvalg. Økt toll gjør varer dyrere for amerikanske forbrukere, og økte priser og lavere kjøpekraft er ingen valgkamp-vinner, sier investeringsøkonomen.FredagDe amerikanske børsene var fredag preget av turbulens , drevet av Twitter-kongen Donald Trump. Børsene åpnet rett ned, men fallet roet seg kraftig utover dagen, og de toneangivende indeksene begynte å snu oppover etter at utenriksminister Steven Mnuchin uttalte at samtalene med Kina hadde vært konstruktive.Fredag klatret Dow Jones 0,44 prosent til 25.932,47, S&P 500 endte opp 0,37 prosent til 2.881,40 mens Nasdaq la på seg beskjedne 0,08 prosent til 7.916,34

wall street
handelskrig
donald trump
Nyheter
Børs