Kursfesten fortsetter i biotek - REC fikk juling

Rødfargen dominerte både på Oslo Børs og de globale børsene mandag. Oslo Børs endte til slutt ned 0,82 prosent til 873,51.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.542 millioner kroner. Trump og TwitterTrump truet på twitter søndag med å sette opp tollsatsene på en rekke kinesiske varer fra 10 til 25 prosent allerede på fredag. Tweetene ga ifølge Lars Mouland og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets tydelig utrykk for den amerikanske presidentens misnøye med forsøk på å gå tilbake på allerede fremforhandlede punkter i handelsavtalen med USA.«Kineserne skulle etter planen ha kommet til Washington denne uken for å sluttføre forhandlingene, men det har nå kommet signaler om at de vil trekke seg etter Trumps trusler. Nyheten satte et støkk i aksjemarkedet. De fleste aktører hadde regnet med at handelsforhandlingene var i godt sig og at en endelig avtale snart ville ligge på bordet», heter det fra meglerhuset. Børsene i Asia falt kraftig i natt, hvor Shanghai Composite falt blant annet 5,58 prosent. På Wall Street er det også bred nedgang, hvor alle de tre indeksene er ned over 1,0 prosent. Brent-oljen har hentet inn fallet og er nå uforandret på 70,80 dollar fatet, mens mens den amerikanske lettoljen svekker seg 0,24 prosent til 61,62 dollar fatet. På Oslo Børs er Equinor ned 2,38 prosent til 186,85 kroner. Aker BP er ned 1,92 prosent til 265,30 kroner, men DNO er ned 0,96 prosent til 19,12 kroner. RECAksjen som faller aller mest i kjølvannet av Trumps Twitter-trussel er REC, som er ned 8,69 prosent til 0,73 kroner. Aksjen har fått hard medfart de siste månedene som følge av det spente forholdet mellom Kina og USA, og har svekket seg 46 prosent det siste året. Hittil i 2019 er aksjen imidlertid opp 24 prosent.I forrige uke hentet selskapet 170 millioner kroner i en emisjon til en rabatt på ti prosent. Nærmest på taperlisten finner vi Songa Bulk med en nedgang på 8,25 prosent til 0,45 kroner. Spectrum svekket seg 7,98 prosent til 61,10 kroner. TelenorTelenor og Axiata er i samtaler om en potensiell sammenslåing av sine mobil- og infrastrukturvirksomheter i Asia. Det kommer frem av en børsmelding mandag. Transaksjonen vil være en sammenslåing av eiendeler uten kontantvederlag.Det er forventet at Telenor, basert på egenkapitalverdier, vil eie 56,5 prosent i selskapet og Axiata vil eie 43,5 prosent. Begge parter anerkjenner at disse eierandelene er foreløpige og gjenstand for justering og due diligence.- Det er en industriell riktig deal, men det er fortsatt en del usikkerhetspunkter selvfølgelig, i og med at det er nokså tidlig fase, sier analytiker Frank Maaø i DNB Markets.Telenor hoppet 4,67 prosent til 178,05 kroner. BakkafrostI 1. kvartal 2019 fikk Bakkafrost et resultat på 212,84 millioner danske kroner, mot et resultat på 272,30 millioner danske kroner året før. Operasjonelt driftsresultat ble på 267,70 millioner danske kroner, mot 268,22 millioner danske kroner året før.Bakkafrost omsatte i perioden for 963,71 millioner danske kroner, mot 851,16 millioner danske kroner for et år siden.«Differansen i forhold til forventningene ser ut til å være drevet av lavere inntjening innen oppdrettsvirksomheten», skriver DNB Markets. Meglerhuset har en salgsanbefaling på aksjen med et kursmål på 400 kroner. Pareto Securities har i dag nedgradert aksjen til hold fra kjøp , og redusert kursmålet til 450 kroner. Aksjen falt 3,97 prosent til 435,00 kroner. Scanship HoldingI 1. kvartal 2019 hadde Scanship Holding driftsinntekter på 93,3 millioner kroner, sammenlignet med 77,4 millioner kroner i 1. kvartal i fjor. Det kommer frem av en oppdatering fra selskapet mandag.Ebitda beløp seg til 11,1 millioner kroner, mot ni millioner kroner i fjor.Scanship-aksjen endte opp 3,81 prosent til 12,25 kroner. Meglerhus på fiskejaktFearnley Securities hever sitt sektorsyn på laksesektoren til kjøp fra tidligere nøytral, ifølge TDN Direkt.Estimatet for lakseprisen i 2019 reduseres ifølge nyhetstjenesten med 0,3 euro per kilo til 6,1 euro per kilo, tilsvarende 58,4 kroner per kilo.Fearnleys har en kjøpsanbefaling på Bakkafrost, Salmar, Lerøy Seafood, Grieg Seafood, Austevoll Seafood, Norway Royal Salmon og NTS.Mowi får en akkumuler-anbefaling. Mowi endte dagen opp 0,03 prosent til 187,85 kroner. Ellers falt Lerøy og Austevoll Seafood 0,76 og 0,10 prosent. Salmar endte ned 0,88 prosent. Gaming Innovation GroupGaming Innovation Group fikk et resultat etter skatt på minus 2,88 millioner euro i 1. kvartal 2019, mot 0,88 millioner euro i samme periode i fjor. Omsetningen beløp seg til 32,42 millioner euro i kvartalet, mot 37,34 millioner euro for et år siden.Aksjen steg 3,42 prosent til 13,30 kroner. Vinnere og tapereVinnerlisten toppes av PCI BIotech, som hadde en god avslutning på børsen forrige uke etter å ha lagt frem gode nyheter.Mandag hoppet aksjen nye 16,05 prosent til 34,70 kroner, og er dermed den siste uken opp til sammen 35 prosent.TargetEveryOne på Merkur Market er opp 15,67 prosent, mens WR Entertainment og Atalntic Lumpus steg 15,00 og 14,44 prosent. Blant tungvekterne er det dermed rødfargen som dominerte.NEL endte ned 4,21 prosent, Yara falt tilbake 0,91 prosent og Norsk Hydro er ned 2,41 prosent.TGS er ned 2,60 prosent, mens Subsea 7 og Orkla er ned 3,59 og 0,41 prosent.