Lakserally på rød børs

Oslo Børs holder seg godt inne i negativt terreng torsdag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 874,96, etter en nedgang på 0,68 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 2.718 millioner kroner.Høyner britisk BNPFutureshandelen peker mot en liten oppgang fra start i New York torsdag, etter gårsdagens børsfall i kjølvannet av nye rentesignaler fra Federal Reserve.Investorenes håp om at neste renteendring ville bli et kutt, fikk seg en knekk da sentralbanksjef Jerome Powell på pressekonferansen nærmest avfeide muligheten for et rentekutt i nær fremtid.Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Britiske FTSE 100 faller marginalt etter dagens rentedom, der Bank of England samtidig jekket opp sine BNP-prognoser.Tyske DAX er opp 0,1 prosent, mens franske CAC 40 er ned 0,4 prosent.Oljeprisen ser rødtOljeprisene trekker nedover torsdag.Brent-oljen faller 0,6 prosent til 71,66 dollar fatet, som er ned fra rundt 72,20 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen går tilbake 0,7 prosent til 63,44 dollar fatet.Gårsdagens tall fra amerikanske energimyndigheter viste at råoljelagrene steg 9,9 millioner fat til 470,6 millioner fat - det høyeste nivået sett siden september 2017.Samtidig steg USAs oljeproduksjon til rekordhøye 12,3 millioner fat per dag i forrige uke.På den andre siden henter oljeprisene støtte fra den politiske krisen i Venezuela og strengere USA-sanksjoner mot Iran.I tillegg fortsetter OPEC å holde igjen produksjon.Borr dundrer nedPå Oslo Børs faller Equinor én prosent til 190,55 kroner i forkant av morgendagens kvartalstall.Aker BP trekker ned 4,6 prosent til 271,40 kroner, mens hovedeier Aker trekker ned 5,2 prosent til 559,50 kroner.DNO faller 2,8 prosent til 19,03 kroner.I oljeservice merker vi oss at Borr Drilling dundrer ned 12,9 prosent til 21,44 kroner.Selskapet skrev i en flåteoppdatering torsdag at intensjonsavtalene for de to premium jack-up riggene «Saga» og «Skald» er kansellert av operatøren.Seadrill går tilbake 7,0 prosent til 70,75 kroner.Det John Fredriksen-dominerte selskapet arbeider med å levere ytterligere fem jackup-rigger til sin strategiske samarbeidspartner GDI og sistnevntes kontrakt med Qatar Petroleum.Ellers i sektoren er Subsea 7 et av dagens lyspunkter, med 1,1 prosent oppgang til 110,90 kroner etter dagens kvartalstall .Nel gir gassBlant de mest omsatte merker vi oss at Norsk Hydro faller 3,0 prosent til 35,80 kroner, mens Yara og Telenor er ned hhv. én og 1,3 prosent.På den positive siden finner vi Norwegian på pluss 3,0 prosent til 37,17 kroner og ikke minst Nel, som spretter opp 8,5 prosent til 7,85 kroner på dagens nest høyeste volum.Sistnevnte har inngått ny kontrakt i Sør-Korea , og Sparebank 1 Markets har reagert med å høyne kursmålet.Supply til bunnsRelativt sett er det bare én aksje som faller mer enn nevnte Borr Drilling.Det dreier seg om Black Sea Property, som faller 34,0 prosent til 24,4 øre på Merkur Market.Solstad Offshore følger nærmest på minus 10,7 prosent til 1,21 kroner, mens Napatech trekker ned 10,0 prosent til 1,66 kroner.Merkur Market-noterte Sino Agro Food topper vinnerlisten på pluss 16,8 prosent til 1,56 kroner.Lakserally fortsetterBare tre ytterligere papirer stiger mer enn nevnte Nel.Høland og Setskog Sparebank stiger 11,3 prosent til 118 kroner, mens Philly Shipyard trekker opp 10,5 prosent til 37,80 kroner.Zenith Energy stiger for øvrig 11,1 prosent til 40 øre på Merkur Market.Vi tar også med The Scottish Salmon Company, som fortsetter den oppadgående trenden etter å ha steget 10 prosent tirsdag.Aksjen stiger nye 7,1 prosent til 20,60 kroner i kjølvannet av mandagens oppdatering på 1. kvartal.Samme dag oppgraderte SpareBank 1 Markets kursmålet fra 20 til 24 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen ble gjentatt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også