Lavere rater tynger Dorian LPG

Gassrederiet Dorian LPG leverte dårligere enn ventet i regnskapsmessig fjerde kvartal.

Det amerikanske gassrederiet Dorian LPG legger torsdag frem sin resultatrapport for regnskapsmessig fjerde kvartal.Rederiet fikk et justert nettoresultat på minus 12 millioner dollar, sammenlignet med et justert nettoresultat på minus 9,8 millioner dollar samme periode i fjor.Det var dårligere enn analytikernes forventing på minus 6,2 millioner dollar, ifølge tall fra Bloomberg.Inntektene falt til 34,5 millioner dollar, sammenlignet med 39 millioner dollar i fjor. Her hadde analytikerne ventet 41,2 millioner dollar. Nedgangen skyldes hovedsakelig lavere TCE-rater, som i kvartalet var i snitt 18.883 dollar per dag, ned fra 24.695 dollar per dag.Selskapet skriver i rapporten at de lavere ratene primært ble drevet av relativt flate rater i spotmarkedet og høyere bunkerspriser.Flåteutnyttelsen var riktignok høyere - 90,2 prosent mot 79,2 prosent.Forbereder seg på IMO 2020I en kommentar sier Dorian-sjef John Hadjipateras at selskapet er begeistret over markedsforbedringene de siste to månedene, som har resultert i rater som ikke har vært sett siden begynnelsen av 2016.- Vi er forsiktig optimister for en vedvarende forbedring i ratene, ettersom den nordamerikanske LPG-eksporten er ventet å vokse betydelig de neste to årene, sier han. Hadjipateras sier videre at rederiet allerede har to skip som har fått insatallert eksosutstyr, og planlegger at mer enn halve flåten skal utnytte den forventede forskjellene i drivstoffpriser.- Våre team har jobbet flittig de siste 18 månedene for å forberede seg på de forestående IMO 2020-endringene.Analytikere er bullI førhandelen på Wall Street torsdag faller Dorian-aksjen 5,90 prosent til 7,65 dollar. Så langt i år har aksjen steget nærmere 40 prosent.Skal en tro analytikerne kan aksjen stige enda mer.Ifølge Bloomberg har syv av åtte analytikere kjøpsanbefaling på aksjen, med et gjennomsnittlig kursmål på 11,15 dollar. Det gir en oppside på nærmere 40 prosent.


Les også