Lavo.tv har sikret finansiering

Lavo.tv melder onsdag at det både har blitt inngått kreditoravtaler og at selskapet er sikret ny finansiering for de neste månedene.- De siste månedene har Lavo-teamet jobbet knallhardt med å redde selskapet, og vi er veldig glade over å kunne meddele at selskapet nå er rustet til å oppnå det potensialet alle involverte og aksjonærer har hatt tro på. Jeg er overbevist om at med de grepene selskapet foretar seg så ligger alt til rette for å skape store aksjonærverdier i tiden som kommer, sier styreleder Dag Vikar Skansen.I januar ble det på ekstraordinær generalforsamling enstemmig vedtatt å ikke beslutte oppløsning av selskapet, men å jobbe med å få på plass ny finansiering. Sletter gjeldLavo har inngått avtale med kreditorer, som innebærer at eksisterende gjeld slettes.- Alle kreditorer med mindre enn 40.000 kroner utestående vil få full dekning for sine krav. Øvrige alminnelige kreditorer vil få dekket det høyeste beløpet av 40.000 kroner og 20 prosent av det totalt utestående beløpet. Det resterende beløpet vil enten konverteres til aksjer i Lavo til 0,142 kroner per aksje eller bli frafalt. Uavhengig av dette vil likevel et fåtall av selskapets infrastrukturkritiske leverandører få 100 prosent dekning for sine krav for å sikre videre drift, opplyses det.- Dette har vært en tøff, men nødvendig prosess. Det hadde ikke vært mulig uten et veldig godt team i selskapet og styret, og kreditorer som har strukket seg langt for å få dette til og som har akseptert tilbudet, sier Bernhard A. Steen, ny daglig leder i Lavo.For å betale utestående gjeld og sikre seg nødvendig arbeidskapital, vil Lavo inngå en helt ny låneavtale med European High Growth Opportunities Securitization Fund, som er tilknyttet Alpha Blue Ocean, opplyses det.Alpha Blue Ocean er kjent for å tilby såkalte "dødsspirallån". En gjennomgang Finansavisen tidligere har gjort viser at selskapene som har fått lån fra Alpha Blue Ocean i gjennomsnitt har falt med 72 prosent, etter inngått låneavtale.Lånet har et års løpetid, er på 7,5 millioner kroner og vil forrentes med en fast sats på 15 prosent per år, og en fast konverteringskurs på 0,20 kroner. Selskapet kan imidlertid kjøpe seg ut av avtalen i perioden til 120 prosent av lånebeløpet. Dermed er nok denne avtalen noe bedre enn for eksempel selskapet Element har hatt med Alpha Blue Ocean, hvor låneavtalen er konstruert slik at Alpha Blue Oceans konverteringskurs rundes ned til nærmeste 10-øring. Da har Alpha Blue Ocean samtidig shortet aksjen for å presse ned kursen.- Dette er en fantastisk avtale. Alpha Blue Ocean har vist seg særdeles velvillige og løsningsorienterte i hele prosessen. Vi inngår en avtale som er god for selskapet, og som tydelig viser hvor mye alle parter ønsker å få Lavo til å bli en suksess, sier Skansen i meldingen.Selskapet kaller inn til en ekstraordinær generalforsamling som 7. juni 2019.