Lei av å sitte på sidelinjen – har kjøpt aksjer

Stadig flere får øynene opp for ESG-selskaper (Environmental, Social and Governance), altså aktører som velger å ta miljømessig, sosialt og forretningsetisk ansvar.Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet kan fortelle at nettmegleren ser økt interesse rundt ESG-selskaper og «grønne» investeringer.- Dette i kombinasjon med at stadig flere fondsforvaltere kaster ut miljøfiendtlige selskaper fra sine porteføljer, har bidratt til ytterligere kursoppgang for mange av disse aksjene, sier Johannesen til Hegnar.no.Nordnets kunder har i lang tid hatt stor tro på fornybare selskaper, der en absolutte ledestjernen har vært Nel.Tidligere i dag la selskapet frem sine kvartalstall. Her kunne vi lese at Nel fikk et resultat etter skatt på minus 51,3 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot minus 30,1 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsinntektene beløp seg til 122,4 millioner kroner, sammenlignet med 112,5 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Aksjen stiger hele 13,50 prosent til 8,49 kroner.Johannesen forteller at han er lei av å sitte på sidelinjen.- Jeg har selv sittet på sidelinjen lenge og sett disse aksjene stige i verdi, men kastet meg inn i Hexagon Composites for noen uker siden. Det har jeg foreløpig ikke angret på, sier Johannesen til Hegnar.no.- Hvor mye har du investert i Hexagon?- Jeg har 1.600 aksjer i Hexagon. Kjøpte på 38 kroner, forteller investeringsøkonomen. Han la altså 60.800 kroner på bordet for aksjene.I skrivende stund omsettes Hexagon for 42,30 kroner, opp 4,70 prosent. Det betyr at aksjen er opp 16,21 prosent den siste måneden mens den har lagt på seg 73,01 prosent hittil i år.