Mageplask for techgigant

Dømt for å utnytte sin monopolmakt.

Kommunikasjonsteknologi-selskapet Qualcomm faller som en stein på børs etter at en amerikansk domstol konkluderte med at techgiganten ulovlig begrenset konkurransen i markedet.Markedet for semiconductors til smarttelefoner er dominert av Qualcomm. Selskapet skal ha utnyttet sin dominante posisjon og truet med tilbakeholdelse av leveringer og innføre høye lisensavgifter, konkluderte domstolen, ifølge CNBC.Det var det statlige forvaltningsorganet Federal Trade Commission som tok ut tiltale mot Qualcomm i 2017.- Vi er sterkt uenige med dommerens konklusjon, hennes tolkning av faktum og hennes anvendelse av loven, uttalte sjefsadvokaten (CLO) til Qualcomm i en melding.Domstolen pålegger Qualcomm å reforhandle lisensavtalene sine til fornuftige priser. I tillegg vil selskapet følges særskilt i syv år for å forsikre at techgiganten overholder dommen og konkurranselovgivningen for øvrig.Qualcomm kommer til å anke avgjørelsen.Aksjen faller 11,64 prosent til 68,70 dollar under handelen på Wall Street onsdag.