Meglerhus: En av de best kapitaliserte bankene i Europa

Analytikerne i RBC Capital Markets og Nordea Markets oppdaterer.

RBC Capital Markets rangerer DNB som nest mest attraktiv i Norden etter Swedbank. Nordea venter bedre marginer for nordiske banker i 2. kvartal i år, og viser til at høye finansieringskostnader vil flyttes over på kundene gjennom høyere priser, skriver TDN Direkt.«DNB forblir den nordiske banken med minst hvitvaskingsrisiko i vårt syn. Det er en av de best kapitaliserte bankene i Europa og med medvind fra både marginekspansjon og volumvekst», skriver RBC Capital Markets.Meglerhuset gjentar ifølge nyhetsbyrået sin «outperform»-rating på DNB, med kursmål på 185 kroner per aksje.Aksjen faller 0,39 prosent i skrivende stund til 154,10 kroner på Oslo Børs.Opprettholder «hold»Nordea Markets opprettholder en «hold»-anbefaling for DNB, med et fair value-estimat på 160 kroner per aksje.Oppsiderisiko for DNB er blant annet høyere rentemarginer og et større oppsigelsesprogram enn det som ventes, mens nedsiderisiko er blant annet lavere utlånsvekst, lavere ikke-renteinntekt og fravær av effektivitetsforbedringer, mener meglerhuset, ifølge TDN Direkt.«Gjennomsnittlig var nettorenteinntektene to prosent lavere enn hva konsensus ventet i 1. kvartal, der samtlige banker skuffet. Årsaken er et økt marginpress», skriver Nordea Markets, og trekker frem at spesielt de korte rentene i Norge og Sverige har steget.Meglerhuset foretrekker ifølge nyhetsbyrået Danske Bank og SEB av de store nordiske bankene.