Meglerhus ser stor oppside i børstaper

MPC Container Ships har hatt en svak utvikling på børsen det siste året i et utfordrende containermarked. Fearnley Securities ser stor oppside.

I mai i fjor, kun et drøyt år etter at containerrederiet MPC Container Ships så dagens lys, ble rederiet notert på Oslo Børs' hovedliste.Da hadde selskapet i løpet av rekordtid bygget opp en kjempeflåte av mindre, såkalte feeder-containerskip gjennom oppkjøp gjort på billigsalg, finansiert med en kombinasjon av egenkapital og obligasjonsgjeld.Én måned senere nådde selskapet all-time high på Oslo Børs med en intradag notering på 57,5 kroner, men siden har kursen gått rett sør.Rederiet, hvor blant annet investor Arne Blystad er eier, stiger mandag 1,40 prosent til 29 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall. I årets første kvartal seilet rederiet inn 46,7 millioner dollar, ned fra 52,5 millioner dollar i fjerde kvartal. Justert Ebitda ble på 6,9 millioner dollar.På bunnlinjen endte det med et tap 7,7 millioner dollar, ned fra minus 5,1 millioner dollar i fjerde kvartal.Svært usikkertI rapporten skriver rederiet at det fortsatt er stor usikkerhet knyttet til container-shipping, og at inntjeningen blir påvirket av det utfordrende markedet.- Container-shipping fortsetter å stå overfor svært mye usikkerhet, fra blant annet økte kostnader knyttet til IMO 2020 og muligheten for en handelsresesjon, spesielt grunnet handelsspenningene mellom USA og Kina, heter det i rapporten. Rederiet skriver videre at selv om etterspørselen etter tonnasje økte betraktelig i mars i alle segmenter, har ikke de bedre forholdene gitt utslag i ratene ennå.På den positive siden var skrapingen i årets første kvartal nærmere tre ganger så høy som i første kvartal i fjor. Samtidig var leveringen av nye skip i første kvartal 2019, halvparten av leveringen i samme periode i fjor.Meglerhus er bullHelt siden selskapet ble børsnotert, har analytikerne med dekning på rederiet stor sett vært positive til aksjen. Dagens kvartalstall endrer ikke synet til Fearnley Securities.I en oppdatering med navnet «Making a Living at Market Low’s» skriver meglerhuset at kvartalstallene var noenlunde som ventet. Fearnley Securities opprettholder en kjøpsanbefaling og kursmål på 57 kroner for aksjen. Det betyr at meglerhuset spår aksjen opp nærmere 100 prosent fra dagens nivå.- Det er fortsatt gode grunner til å spå et strammere containermarked i 2020/2021, og MPCC bør derfor bli sett på som et interessant langsiktig spill med begrenset nedside både fra et likviditets- og stålperspektiv, skriver meglerhuset.