Meglerhus stokker om – anbefaler åtte aksjer

Forrige uke la porteføljen til SpareBank 1 Markets på seg 1,4 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs kunne vise til en oppgang på 1,5 prosent.Det betyr at porteføljen er opp 11,4 prosent hittil i år mens hovedindeksen kan vise til en oppgang på 11,6 prosent.Denne uken velger analytikerne å ta Yara og Aker BP inn i porteføljen. Aksjene får et kursmål på henholdsvis 500 og 320 kroner.Yara skal ha kapitalmarkedsdag den 26. juni og tallknuserne i SpareBank 1 Markets tror selskapet vil annonsere et kostnadsprogram som vil være vesentlig og som vil mottas positivt i markedet.Når det gjelder Aker BP mener SpareBank 1 Markets at aksjen har utviklet seg for svakt i forhold til sammenlignbare selskaper.Samtidig velger meglerhuset å kvitte seg med NEL og Kitron.Kjøpsanbefalingene:

  • Hexagon Composites
  • Yara
  • PGS
  • Lerøy Seafood
  • Crayon
  • Seadrill
  • Bouvet
  • Aker BP
Det er verdt å merke seg at SpareBank 1 Markets var rådgiver ved emisjonen NEL gjennomførte i 2019


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også