Myrseth: Bare fantasien setter grenser for hvor høyt aksjen kan gå

GEDIMINAS ZILINSKS
Børs

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning ser investeringsdirektør Stig Myrseth nærmere på ulike bobler som har utviklet seg de siste tiårene.- Som investor representerer bobler og manier et tveegget sverd. På den ene siden skapes formuer aldri raskere enn under opptakten til sådanne. Motsatt blir man fort ruinert om man kaster seg inn på toppen drevet av FOMO, «fear-of-missing-out», slår Myrseth fast.Så hvilke aksjer skal man kjøpe?Investeringsdirektøren trekker frem Facebook som et eksempel på en boblekandidat. Aksjen er for tiden upopulær grunnet skandalene rundt misbruk av personinformasjon og spredning av falske nyheter.- Selskapet satser imidlertid tungt på fintech gjennom blant annet å utvikle sin egen kryptovaluta. Planen er å revolusjonere betalingsmarkedet og internetthandel. Lykkes Facebook med dette prosjektet, kan caset bli transformert fra et skadeskutt sosialt medieselskap til en fintech-stjerne hvor bare fantasien setter grenser for hvor høyt aksjen kan gå, skriver Myrseth.Les også: Stig Myrseth: Vil vi snart se en ny boble?

stig myrseth
dovre forvaltning
Nyheter
Børs