Nedgraderer Bakkafrost

Meglerhus er ikke imponert.

Pareto Securities nedgraderer Bakkafrost til hold fra kjøp, ifølge TDN Direkt som viser til en anaylse fra Pareto mandag.Kursmålet reduseres samtidig til 450 kroner per aksje, fra tidligere 470 kroner.Meglerhuset ser dermed fortsatt en liten oppside - på rundt fire prosent fra dagens nivåer.Pareto er ifølge nyhetstjenesten skuffet over Bakkafrost sine tall for første kvartal. I 1. kvartal 2019 fikk Bakkafrost et resultat på 212,84 millioner danske kroner, mot et resultat på 272,30 millioner danske kroner året før.«Etter en skuffende rapport for første kvartal med svakere prisoppnåelse og høyere kostnader enn forventet, reduserer vi våre 2019 estimater med 15 prosent. For 2020 og 2021 reduserer vi estimatene med rundt 9 prosent, men venter fortsatt forbedringer i både prisoppnåelse og kostnader sammenlignet med 2019», skriver meglerhuset.Bakkafrost handles ifølge Pareto på 17,5 ganger 2019 estimater, mot sektoren på 12,7 ganger, skriver TDN Direkt.Meglerhuset venter en høyere volumvekst i Bakkafrost enn resten av sektoren på lang sikt, men mener dette allerede er reflektert i verdsettelsen.