Fra venstre på første benk: Bård Stenberg (PGS), Thierry Le Roux (EVP, CGG Veritas), Jon Erik Reinhardsen (CEO PGS), andre rad fra venstre: Rune Eng (CEO Spectrum) og Atle Jacobsen (CEO Dolphin). Foto: Iván Kverme

Nedgraderer Spectrum

Nordea Markets nedgraderer anbefalingen på Spectrum-aksjen til hold fra kjøp, ifølge TDN Direkt som viser til en oppdatering mandag.Nedgraderingen gjøres som følge av aksjens sterke kursoppgang etter at TGS annonserte oppkjøp av selskapet.Det var i starten av mai at det ble klart at seismikkgiganten TGS kjøper det mindre seismikkselskapet Spectrum.Transaksjonen verdsetter Spectrum til 3,7 milliarder kroner. Til sammenligning var Spectrums markedsverdi 3,1 milliarder kroner ved børsslutt torsdag. Oppkjøpet innebærer en kjøpspris på 61,9 kroner per Spectrum-aksje.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også