Nordea tviler på rentekutt i USA

Analytiker tror markedet tar feil.

Med stengte børser i USA ble mandagen en rolig dag i markedet.Men i dag fortsetter bedringen i risikosentiment og futures på amerikanske børser peker opp, påpeker Nordea i dagens morgenrapport.- Til tross for bedringen i aksjemarkedet, er det lite bedring å spore i rentemarkedet. 10-årig statsrente i USA er marginalt ned, og tilbake på nivåer sist sett i 2017. I fronten av rentekurven priser markedet inn ett rentekutt allerede før årsslutt, og i overkant av ett rentekutt frem mot sommeren 2020, skriver analytiker Joachim Bernhardsen.Han karakteriserer prisingen av Fed som strukket og til dels ekstrem.- Med dagens kommunikasjon fra Fed, hvor rentekutt ikke har blitt diskutert i nevneverdig grad, skal det godt gjøres for markedet å prise inn veldig mye lavere rente enn i dag. Slik vi ser det, må situasjonen i amerikansk og global økonomi bli betydelig verre før Fed kutter, noe vi ikke tror på. Nedsiden i amerikanske renter er dermed begrenset, fortsetter Nordea-analytikeren.