Nordnet-kunder laster opp i SAS

Nordnet-kunder har nettokjøpt SAS-aksjer for 12 millioner kroner den siste tiden.

Den siste tid er blitt preget av kaos for flyselskapet SAS. Streikende piloter førte til utallige flykanselleringer og mange tapte millioner for selskapet.Mange aksjonærer og passasjerer kunne dermed puste lettet ut da det i går ble klart at streiken var over.SAS-aksjen har fått seg en nedtur etter at streiken startet, og ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet har deres kunder benyttet muligheten til å kjøpe aksjer i SAS.  Han opplyser at handelen i SAS-aksjen har vært voldsom den siste tiden.- SAS er et selskap som ikke er på radaren blant våre kunder til vanlig. Derimot har vi sett en stor økning i omsetningen under streiken. Til tross for at markedet forventer at SAS har tapt mellom 300-400 millioner kroner på streiken, har våre kunder faktisk nettokjøpt aksjer i SAS for 12 millioner kroner den siste tiden, sier Johannesen til Hegnar.no.Dette kan riktignok ikke måle seg mot handelen i Norwegian, der Nordnet-kundene i Norden den siste tiden har nettokjøpt for 85 millioner kroner. For Johannesen er dette ingen overraskelse.-  Vi har blitt vant med at Norwegian er en av de mest omsatte aksjene blant våre kunder. Vi har over 7000 kunder som eier aksjer i Norwegian og med alle nyhetene rundt selskapet den siste tiden, er det naturlig at aksjen har blitt handlet i stort volum, sier Johannesen.