Norwegian-rally på nye rykter

Hovedindeksen endte på 882,49 dagen før dagen, etter en oppgang på 1,84 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 6.025 millioner kroner.Wall Street har åpnet opp etter at den viktige Philly Fed-indeksen knallet til og jobless claims også overrasket positivt .Tidligere i dag var Asia-børsene mer blandet etter at president Donald Trump innførte sanksjoner mot den kinesiske telekomgiganten Huawei .Huawei og 70 tilknyttede selskaper har havnet på en liste som forbyr dem å gjøre forretninger med amerikanske bedrifter. Trumps synlige håndToneangivende Europa-børser var lenge også blandet, men svingte seg opp utover ettermiddagen.Britiske FTSE 100 steg 0,8 prosent, tyske DAX 1,7 prosent og franske CAC 40 1,3 prosent.- Nyheter om at Trump vil gjenåpne handelssamtaler med Kina stimulerte optimismen om at de to stormaktene kan unngå en lengre, økonomisk skadelig handelskrig. Men det vil være forståelig om investorer ikke leser for mye inn i Trumps seneste utspill. Trumps innblanding driver nesten markedene egenhendig akkurat nå. Det er ikke så mye Adam Smiths usynlige hånd, men Trumps veldig synlige hånd, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.- Presidentens nesten tilfeldige tilnærming, der han først høres optimistisk ut til handelssamtalene, for så å bli konfronterende skaper høy usikkerhet og volatilitet, fortsetter han.Saudi-spenningOljeprisene er også på offensiven torsdag ettermiddag.Brent-oljen stiger 1,5 prosent til 72,87 dollar fatet, som er opp fra rundt 71,20 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 1,6 prosent til 63,02 dollar fatet.Geopolitiske spenninger i Midtøsten stjeler oppmerksomheten, og løfter prisene til tross for at oljelagrene i USA er på sine høyeste nivåer siden 2017 .- Økt spenning i Iran kan gi et stort oljeprishopp. Droneangrep på saudi-arabiske rørledninger og amerikanske etterretningsrapporter om potensielle nye mål holder risikoen høy, sier senioranalytiker Phil Flynn i Price Futures Group til Marketwatch.Hydro-rallyPå Oslo Børs steg Equinor 0,8 prosent (1,50 kroner) til 184 kroner, til tross for at aksjen i dag gikk eksklusive utbytte  på 0,26 dollar (ca. 2,26 kroner).Aker BP endte opp 2,8 prosent til 269,60 kroner i kjølvannet av oppgraderingen fra Sparebank 1 Markets  tidligere denne uken, mens DNO klatret 1,8 prosent til 17,20 kroner.Blant tungvekterne stjal Norsk Hydro oppmerksomheten, etter at den føderale domstolen i brasilianske Belém løftet produksjonsembargoen mot Alunorte .Ingen avgjørelse er tatt vedrørende embargoene over det nye avfallsdeponiet for bauksittrester (DRS2), og Alunorte vil derfor fortsette å produsere for halv maskin inntil produksjonsembargoen under den strafferettslige prosessen også løftes.Hydro klatret 4,9 prosent til 33,60 kroner på dagens nest høyeste volum.- Vi forventer at Alunorte vil gire opp produksjonen så snart den siste embargoen er løftet, noe vi forventer snart, og at det følger en godkjenning av DRS2, skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering. Nye Norwegian-rykterNorwegian var i fint driv på formiddagen, men tok av på ettermiddagen  etter et oppslag i den spanske avisen Expansion som mener  investorer posisjonerer seg for bud på et finansielt presset flyselskap.- IAG har nok ikke lagt «business-caset NAS» i en låst skuff . Jeg tror IAG ser med interesse på konsolideringen Norwegian nå gjør fra vekst til lønnsomhet, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir til Hegnar.no.- Lufthansa derimot tror jeg ikke har noen planer om å kjøpe Norwegian, fortsetter han.Aksjen var oppe i 44,50 kroner på det høyeste, men roet seg etterhvert ned og endte opp «bare» 13,8 prosent til 40,05 kroner.Grieg Seafood spratt opp 4,8 prosent til 114,20 kroner, og var gjenstand for oppgraderinger  etter sterke kvartalstall i går.Les også: Analytiker: Du skal ikke se bort fra at aksjen kan stige 50 prosentLes også: Kjempesuksess gir lakserally Bred børsoppgangFlere tungvektere markerte seg med oppgang på 2-3 prosent, deriblant Yara, DNB, Telenor og Gjensidige.I oljeservice utmerket Subsea 7 seg, etter å ha steget pene 3,8 prosent til 111,55 kroner.Blant dagens tallfremleggere markerte BW LPG  seg positivt, og steg 2,9 prosent til 37,30 kroner etter å ha sikret seg en 7-årig senior lånefasilitet  på 458 millioner dollar.Blant de 16 mest omsatte aksjene var det bare én aksje som falt, nærmere bestemt Orkla på minus 0,7 prosent til 74,94 kroner.Schibsted A og Adevinta A falt hhv. 1,7 prosent til 216,50 kroner og 2,1 prosent til 82,40 kroner.- Attraktivt FrontlineEn annen tallfremlegger - Frontline - steg 2,6 prosent til 78,60 kroner etter kvartalstall som ikke nådde helt opp til forventningene.Arctic-analytikerne Jo Ringheim og Lars Bastian Østereng mener likevel at Frontline fortsatt er en attraktiv investering.- Med en moderne flåte utstyrt med scrubbere og en NAV (net asset value) som er svært sensitiv til endringer i verdier, forblir Frontline et attraktivt og giret veddemål på tankrater, verdier og drivstoffspreads, skriver meglerhuset.  Til dem som savner utbytter, kunne Frontline-sjef Robert Hvide MacLeod ifølge TDN Direkt fortelle på dagens presentasjon at disse kommer tilbake heller før enn senere.Alle dagens kvartalstall her. Seadrill-byksVinnerlisten toppes av Element, som spratt opp 19,5 prosent til 4,78 kroner.Den eneste øvrige aksjen som steg mer enn nevnte Norwegian, var Storm Real Estate på pluss 15,0 prosent til 36,8 øre,.Vi merker oss også Questerre og Seadrill, som steg hhv. 10,1 prosent til 2,12 kroner og 8,0 prosent til 66,80 kroner. Førstnevnte la frem tall  fredag i forrige uke, mens sistnevnte skal ansette flere til superrigg .Fjord1-smellTaperlisten toppes av Merkur Market-noterte Target EveryOne på minus 12,9 prosent til 30,3 øre.Nærmest fulgte Hiddn Securities, etter en nedgang på 10,9 prosent til 67 øre.Apptix og Oslo Axess-noterte 5th Planet Games falt begge 7,4 prosent - til hhv. 1,25 kroner og 75 øre.Sbanken leverte litt bedre  i 1. kvartal, men ble likevel straffet med et kursfall på 3,7 prosent til 77,80 kroner.Til slutt gikk Fjord1 tilbake 4,3 prosent til 38 kroner etter at DNB Markets nedgraderte til hold.