- Norwegian tjener fett på SAS streik

Norwegian var igjen det store fokuset til private investorer i april, ifølge Nordnet.

Med den pågående pilotstreiken til Sas har Norwegian på sin side kunnet komme med ekstra flykapasitet og ta høyere priser på sine flygninger.- Dette liker privatpersoner og kjøper Norwegian aksjer for 68 millioner, skriver Nordnet i en pressemelding.Ferske tall viser at private investorer hos nettmegleren omsatte aksjer for 7 milliarder kroner i april, og netto ble det solgt for 5 millioner kroner.Norwegian tronet på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 68 millioner, mens Aker BP toppet salgslisten, med et nettosalg på 67 millioner kroner.- Det var knyttet stor spenning til Norwegian sin kvartalspresentasjon den 25 april. På forhånd hadde markedet justert ned forventingene kraftig i lys blant annet en sen påske, samt problemene med Boeing 737 Max 8 flyene, som fortsatt er strandet. Selv om selskapet går på et dundrende tap på nesten 1,5 milliarder kroner for 1 kvartal, var det bedring å spore i driften. Noe av det mest positive som man kan trekke frem er at inntektene er opp med 14 prosent og enhetskostnaden er redusert med 8 prosent. Dette viser at Kjos har begynner å få skikk på driften, sier Mads Johannesen i meldingen.Gjensidige Forsikring og NEL var også blant de mest solgte aksjene i april.- Gjensidige forsikring kom med et kanonresultat for 1 kvartal 2019, der de tjente 3 milliarder kroner. Dessverre er det lite vekst å spore i selskapets videre guiding for 2019. Dette, i kombinasjon med at aksjen er i «all-time-high» gjør at våre kunder anser dette som en fin anledning til å ta gevinst. Det samme er nok også tilfellet i Nel, som har steget nesten 50 prosent siden årsskiftet, da er det fristende å sikre gevinst, avslutter Johannesen.