Ny Dolphin Drilling-deal markerer milepæl

NorSea har fått et omfattende oppdrag i forbindelse med reaktiveringen av «Borgland Dolphin».

- 4PL samarbeidsavtalen med Dolphin Drilling markerte på mange måter en milepæl for oss som selskap, og de endringene vi opplever i markedet. For første gang har vi en kunde som har utfordret oss, og gitt oss det totale logistikkansvaret knyttet til deres operasjoner, slik at de kan fokusere på sin kjernevirksomhet, sier Lars Haug, COO i NorSea i en pressemelding.NorSea skal blant annet ha ansvaret for varehusstyring, transport og toll, samt styring av logistikken til Dolphin Drillings halvt nesenkbare borerigg «Borgland Dolphin» som skal til Fedafjorden for reaktivering.- Som leverandør av en total logistikkpakke, som skal fungere globalt ende-til-ende, er vi avhengige av en rekke samarbeidspartnere innenfor flere fagområder og disipliner, sier Haug, og fortsetter: - Vi takker derfor for tilliten vist oss av Dolphin Drilling, og når flere aktører tar det samme steget får vi også økt effekten. Deling av innsatsfaktorene innenfor logistikk har ikke bare en effekt på kostnader, men kanskje enda viktigere, et viktig bidrag til å minimere negativ påvirkning av miljøet. Vår ambisjon er å ta en ledende rolle i å gjøre logistikken mer bærekraftig, som i det lange løp er den aller største utfordringen vi står ovenfor.Moten Vaage, konserndirektør for Supply Chain i Dolphin Drilling sier det er gjort en grundig evaluering av en rekke faktorer for å finne en aktør som kunne levere en slik totalpakke.- Operativ logistikk er ingen «one fits all», og det har vært en viktig faktor for oss at vi gjennom den nettverksorienterte tilnærmingen har fått anledning til å ta med oss en del de viktigste elementene fra det som har fungert godt for oss over tid, blant annet høyt verdsatte leverandører som styrker konseptet som helhet. Som resultat av denne prosessen har vi landet på at NorSea har den beste sammensetningen for å løse våre totale behov, og vi er overbevist om at dette vil gi oss en betydelig effektivitetsøkning over tid, sier han.


Les også