Nye Trump-trusler sender Dow Jones ned over 200 poeng

Flere aksjer faller som følge av president Donald Trump. 

Pilkene peker som ventet ned fra start i USA, hvor Dow-Jones-indeksen åpner ned 262,90 poeng. Det tilsvarer en nedgang på 1,04 prosent til 24.906,98. Nasdaq-indeksen faller 1,23 prosent til 7.474,88, mens S&P 500 er ned 1,11 prosent til 2.757,74. Det skjer etter at det fredag ble kjent at president Donald Trump vil øke tollen på alle varer som importeres fra Mexico med 5 prosent frem til det ikke lenger kommer ulovlige innvandrere over grensen. - Tollen kommer gradvis til å øke dersom Mexico ikke stopper de illegale innvandrerne som krysser grensa til USA eller dramatisk reduserer antallet, uttalte Trump.GM-aksjen er ned 4 prosent, mens Ford er ned 2,6 prosent. Begge har ifølge CNBC en stor del av produksjonen sin i Mexico, som kan bli rammet av de nye tollsatsene til Trump. Gap Inc faller mest i åpningen med sine 15 prosent. Aksjen til Kansas City Southern er ned 5.8 prosent, mens Union Pacific er ned 2,1 prosent. Fiat Chrysler er ned 4,8 prosent. - President Trumps nyeste handelsbombe kan vise seg å være en kortvarig trussel som raskt blir uskadeliggjort av forpliktelser om grensesikkerhet, men det ser likevel skadelig ut på flere nivåer, sier Krishna Guha, leder for global politikk og sentralbankstrategi hos Evercore ISI.- I det store bildet antyder det at Trump-handelspolitikken kan bety en permanent tilstand av endemisk usikkerhet og ustabilitet i det globale handelssystemet, og ikke bare et hardtrettet sekvensielt «reset» av tidligere ordninger som startet med Mexico og fortsetter via Kina til Europa og Japan, uttaler Guha. Les også: - Det er blitt Trumps nye våpen