Nytt Kina-nybygg til Ålesundsrederi

Golden Energy Offshore Services får levert sitt andre Kina-nybygg. - Vi er veldig fornøyd, sier konsernsjefen som gleder seg til å presentere de for et brennhett Nordsjømarked.

Etter en knalltøff prosess som blant annet innebar en sterkt rabattert emisjon, fikk offshorerederiet Golden Energy Offshore Services til slutt gjennom en avtale med det kinesiske verftet Nantong Rainbow Offshore & Engineering om å oveta to nye flerbruks plattform forsyningsskip (MPSV), som det sikret seg rettighetene til i juni i fjor.Den samlede kjøpsprisen for «Energy Empress» og «Energy Duchess», var på 37 millioner dollar, tilsvarende vel 320 millioner kroner. Førstnevnte ble levert 13. mai, og mandag er også «Energy Duchess» overlevert det Ålesund-baserte rederiet, ifølge en børsmelding. - Vi er veldig fornøyd med å ha tatt levering av begge skipene, sier konsernsjef Per Ivar Fagervoll i Golden Energy Offshore Services i meldingen.Ved å ta levering av de to nybyggene nå, vil rederiet utnytte det som flere skipsmeglere venter vil bli et svært stramt spotmarked i Nordsjøen.- Vi ser et stramt sommermarked fremover, og disse to energieffektive nye fartøyene vil møte de høye markedskravene veldig fint, mener Fagervoll, som ser frem frem til å presentere de nye MPSV-ene for kundene etter hvert som de kommer til Europa. Allerede skal det ha kommet inn forespørsler om lengre kontrakter.Strategien er i utgangspunktet å trade skipene i spotmarkedet gjennom sommersesongen, men det skal også ha kommet tilbud om langsiktige charterkontrakter. Det kunne rederiet opplyse i en børsmelding da den endelige kjøpsavtalen ble inngått. «(…) selskapet vil forfølge slike muligheter dersom det anses som attraktivt», het det i meldingen.