Odfjell Drilling-sjefen: - Man har tapt mye penger

Ifølge konsernsjefen er den nye fasiliteten «done deal», og det er kun formaliteter som gjenstår.

Onsdag gikk det frem at Odfjell Drilling har sikret refinansiering knyttet til gjeldsløpet i 2019.Selskapet er ifølge konsernsjef Simen Lieungh svært fornøyd med refinansieringen de har fått forpliktelser til, men prosessen har vært tyngre enn forutsett, skriver TDN Direkt.- Bankmarkedet er krevende, men vi har sikret en solid sum som er sikret til betingelser vi synes er veldig bra, som faktisk er gjort like eller bedre enn de vi hadde på forrige fasilitet. Vi klarer dette fordi vi har såpass sterk ordrebok. Dette gir oss fleksibilitet, og det er det vi har vært på jakt etter, da det gir oss fleksibilitet til å gjøre noe dersom det skulle dukke opp noe, sier han.«Done deal»Lieungh sier ifølge nyhetsbyrået videre at den nye fasiliteten er «done deal» og at det kun er formaliteter som gjenstår.Knyttet til hvorfor forhandlingene med bankene har vært tøffe, sier konsernsjefen at det skyldes et generelt forsiktig syn hos bankene på hele offshore-sektoren.- Man har tapt mye penger og hatt mange tøffe restruktureringer. Det kom en skikkelig smell i fjor høst, som overrasket mange, hvor man hadde en oljepris på over 80 dollar per fat, og så plutselig raknet alt over natten. Vi er tilbake nå, men det sitter nok i at ting er så volatilt, sier Lieungh, som legger til at det totale bildet er usikkert, med uforutsigbare makroforhold.Vil ikke kjøpeDet er ikke aktuelt for Odfjell Drilling å rett frem utøve kjøpsopsjonen for «Deepsea Yantai» (tidligere «Beacon Atlantic»), men selskapet er åpne for andre løsninger for riggen, ifølge konsernsjefen.- Vi kommer ikke til å kjøpe riggen slik vi gjorde med «Deepsea Nordkapp». Fair markedsverdi er mye høyere enn impliserte verdier i markedet i dag og riggaksjer generelt er nedtrykte av mange årsaker (..) Et «Deepsea Yantai»-løp kan være at man gjennomfører en verdivurdering og sammenslåing med relative verdier, med for eksempel oppgjør i aksjer, slik som blant annet Shelf Drilling har gjort. Vi er åpne for flere muligheter, men det å reise egenkapital, hente kapital i markedet og kjøpe riggen er helt uaktuelt nå, sier Lieungh til TDN Direkt.Odfjell Drilling ser for tiden på mulighetene til å leie inn riggen «Beacon Pacific» på en lignende avtale som de har for «Deepsea Yantai», og Lieungh sier at de har flere kontraktleads de arbeider med hvor «Beacon Pacific» kan være interessant.- Vi tar ikke ut rigger uten kontrakt. Det er håpløst å gamble akkurat nå. Dersom det passer seg er vi interesserte i å se på denne enheten, sier han.